Waterpompen

Van een gemiddeld mens zijn de gedachten ongetwijfeld niet dagelijks bij waterpompen, toch is het zo dat er eigenlijk in ieder huishouden een waterpomp aanwezig zou moeten zijn. Zo’n waterpomp is namelijk goud waard in noodsituaties waarbij bijvoorbeeld opeens de hele kamer blank staat. Met een waterpomp (in feite een apparaat waarmee je simpelweg via druk water van ene plek naar de andere plek verplaatst) kun je zo’n penibele situatie snel en kordaat te lijf gaan, waardoor de schade toch beperkt kan blijven. Je zuigt dan het water op in het overstroomde deel van je huis en je laat de pomp leeglopen op een plek waar dat geen kwaad kan. En voor de duidelijkheid: een dergelijke calamiteit kan altijd gebeuren. Een klein defect in een waterleiding kan hier al oorzaak van zijn. Wat betreft waterpompen heb je overigens nog heel wat te kiezen. Lees verder om hier het fijne van te weten.

Een waterpomp: noodzakelijk in elk huishouden Van een gemiddeld mens zijn de gedachten ongetwijfeld niet dagelijks bij waterpompen, toch is het zo dat er eigenlijk in ieder huishouden een waterpomp aanwezig zou moeten zijn. Zo’n waterpomp is namelijk goud waard in noodsituaties waarbij bijvoorbeeld opeens de hele kamer blank staat. Met een waterpomp (in feite een apparaat waarmee je simpelweg via druk water van ene plek naar de andere plek verplaatst) kun je zo’n penibele situatie snel en kordaat te lijf gaan, waardoor de schade toch beperkt kan blijven. Je zuigt dan het water op in het overstroomde deel van je huis en je laat de pomp leeglopen op een plek waar dat geen kwaad kan. En voor de duidelijkheid: een dergelijke calamiteit kan altijd gebeuren. Een klein defect in een waterleiding kan hier al oorzaak van zijn. Wat betreft waterpompen heb je overigens nog heel wat te kiezen. Lees verder om hier het fijne van te weten.  Kies uit deze waterpompen je favoriet Bij een serieus te nemen gereedschapswinkel zul je normaliter kunnen kiezen uit diverse waterpompsoorten. De volgende soorten hebben ze waarschijnlijk wel in het assortiment: •	Hydrofoorpompen: uiterst geschikt wanneer je de waterdruk in de buizen en leidingen in je huis wilt aanpassen. •	Dompelpompen: ideaal in situaties zoals geschetst in de alinea hierboven. Bij dompelpompen is de doorvoercapaciteit van essentieel belang. Dit houdt in: de hoeveelheid water die een pomp in een bepaalde tijd kan wegpompen. •	Besproeiingspompen: deze hebben een ander hoofddoel, namelijk het beregenen van de beplanting in de tuin. Deze pompen worden ook wel beregeningspompen genoemd.

Kies uit deze waterpompen je favoriet

Bij een serieus te nemen gereedschapswinkel zul je normaliter kunnen kiezen uit diverse waterpompsoorten. De volgende soorten hebben ze waarschijnlijk wel in het assortiment:

• Hydrofoorpompen: uiterst geschikt wanneer je de waterdruk in de buizen en leidingen in je huis wilt aanpassen.

• Dompelpompen: ideaal in situaties zoals geschetst in de alinea hierboven. Bij dompelpompen is de doorvoercapaciteit van essentieel belang. Dit houdt in: de hoeveelheid water die een pomp in een bepaalde tijd kan wegpompen.

• Besproeiingspompen: deze hebben een ander hoofddoel, namelijk het beregenen van de beplanting in de tuin. Deze pompen worden ook wel beregeningspompen genoemd. 

Door Sjors