Rondhout Houthandel

Wanneer we het over Douglas planken hebben, planken die je bijvoorbeeld bij Rondhout Houthandel kunt aanschaffen, dan hebben we het over houten planken die bij uitstek worden ingezet voor het verstevigen en verfraaien van elementaire onderdelen binnenshuis. Vooral in het dakbeschot, voor plafonds, in vloeren en als wandbekleding worden Douglas planken vaak gebruikt. Evenwel zie je de laatste tijd ook buitenshuis steeds meer producten van deze fijne houtsoort. Denk hierbij maar aan tuinhuisjes of terrasoverkappingen. Dat Douglas hout zo veelvuldig wordt ingezet, daar moeten dus wel goede redenen voor zijn. Welnu, die zijn er inderdaad. Hieronder lees je er meer over.

Rondhout Houthandel

Om deze redenen wordt Douglas hout met graagte ingezet

In vergelijking met bepaalde andere soorten hout biedt Douglas hout onder meer de volgende voordelen:

  • Dit is een volgens velen erg mooie soort hout, niet in de laatste plaats door de aantrekkelijke bruinrode kleuren die op sommige plekjes af en toe zelfs enigszins geel of roze aandoen.
  • Douglas hout behoort tot de duurzamere houtsoorten. Deze planken gaan dus zonder meer erg lang mee. De samenstelling van dit hout zorgt er ook nog eens voor dat de kans op rotting behoorlijk klein is.
  • Om de lange levensduur te vervolmaken hoef je er opvallend weinig onderhoud aan uit te voeren.
  • Douglas planken zijn nauwelijks buigbaar.
  • Planken van Douglas hout zijn relatief eenvoudig te bewerken, onder meer met lijm en gereedschappen van verschillende scherptes.

Door Sjors