watertank camper

Met de camper op vakantie, het voordeel van een camper is dat je flexibel bent en overal kunt staan. Is je camper in het bezit van een watertank camper heb je altijd vers water bij je. Vaak heeft een camper een tank met een inhoud van 100 tot 120 liter aan boord, dit water wordt gebruikt om af te wassen, te koken, douchen en het toilet door te spoelen. Een tank van 100 liter is over het algemeen voldoende voor twee dagen, als je met twee personen bent. 

watertank camper

Water verversen

Vaak wordt er buiten de camper gedouched om water te besparen, een watertank camper moet je wel om de drie a vier dagen verversen. Dit om te voorkomen dat het ten koste gaat van de hygiëne en micro organismen die hun kans krijgen. In de meeste landen is het water van goede kwaliteit, toch mag het water in een tank niet te lang stil blijven staan. Micro organismen krijgen de kans zich te vermenigvuldigen en vervuilen op deze manier het water. Ook een vuile slang of gieter kan hier de oorzaak van zijn.

Veilig je tank gebruiken

Natuurlijk wil je veilig gebruik maken van een watertank camper, zorg er in ieder geval voor dat je maximaal vier dagen met het water doet en het dan ververst. Gebruik je niet veel water vul de tank dan half, ook dit scheelt in het gewicht en bespaard brandstof. Koop een speciale gieter of aparte slangen voor het vullen van de watertank, en maak deze regelmatig schoon. Na het vullen moet je de slangen helemaal leeg laten lopen, maak de uiteinden schoon met een ontsmettingsdoekje. 

Door Sjors