sleutel hanger

Een sleutelhanger van echt goud kom je niet vaak tegen. Het is natuurlijk ook niet iets waar je te veel geld aan wilt besteden. Toch zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een gouden sleutelhanger. Het geeft toch een beetje het gevoel van elite zijn. Goud blijft een edelmetaal en zal altijd een product van pure luxe zijn. Er wordt dus ook gekeken om andere producten onder te dompelen in goud. Een sleutelhanger van goud is dus nu ook een nieuwe trend aan het worden onder het hippe volk. 

sleutel hanger

Goudkleurige sleutelhangers

Dit moet je niet verwarren met andere goudkleurige producten. Op een marktje of een ander souvenirwinkeltje zal je snel kennis maken met goudkleurige sleutelhangers. Deze kunnen in allerlei vormen en maten te voorschijn komen. Denk bijvoorbeeld aan een Eiffeltoren in een gouden kleur. Deze zie je natuurlijk regelmatig voorbijkomen op social media als iemand weer eens in Parijs is geweest. Deze producten zijn natuurlijk al langer in trek, maar dit is zeker niet hetzelfde als een sleutelhanger van echt goud. De juwelier heeft dan ook vaak te maken met mensen die zo een hangertje komen brengen en vragen hoeveel het waard is. Waarop de juwelier weer op zijn beurt uitleg moet geven waarom dat mooie hangertje geen cent waard is.

Echt goud voel je

Vaak hoef je niet eens het product te laten checken door een juwelier je kunt het namelijk meteen voelen. Omdat goud natuurlijk een zwaar edelmetaal is. Er zijn mensen die een sleutelhanger in wel 18kt goud laten onderdompelen. Dit kost ook aardig wat geld en zij dragen het dus meer als een accessoire dan als echt alleen een functioneel iets voor jouw sleutelbos. Veel beroemdheden volgen de trend en we denken dat deze trend ook zal overwaaien naar het gewone publiek. Misschien blijven er toch nog wel een aantal hangen bij het gouden Eiffeltorentje.

Door Sjors