Wat is webhosting

Hebben we het over internet of een webshop dan wordt er vaak gesproken in technische termen waar een leek niets vanaf weet, zo ook bij het woord hosting. Maar wat is webhosting eigenlijk en wat betekent het woord precies, met webhosting huur je een stukje ruimte om je website zichtbaar te maken op internet. Als iemand dus de naam url intikt in de zoekbalk dan verschijnt jouw website, het eenvoudigst is het te vergelijken met een groot flatgebouw. De woningbouwvereniging verhuur een stukje, in dit geval een appartement waar je gebruik van mag maken. 

Wat is webhosting

De hosting verzorgt de ruimte

Naast de vraag wat is webhosting komt er ook in je op wie dan het stukje ruimte op internet moet onderhouden, degene van wie jij het stukje ruimte huurt is daar verantwoordelijk voor. Het bedrijf moet ervoor zorgen dat je website altijd zichtbaar is en er geen storingen optreden, jij bent verantwoordelijk voor hetgeen wat je bezoekers zien. Je mag zelf bepalen wat je op dat stukje ruimte zet, en hoe je dit inricht. Huur je een stukje ruimte bij weboke.nl verzorgen zij dat de servers goed fnctioneren zodat je website of webshop altijd toegankelijk is voor bezoekers.

Is webhosting duur?

De laatste jaren zijn er veel bedrijven bijgekomen die net als weboke.nl een stukje ruimte verhuren voor je website of webshop, maar bij dit bedrijf kun je eenvoudige pakketten huren zodat je nooit teveel geld kwijt bent. Aan de hand van je website of webshop kies je een pakket wat je nodig hebt, heb je niet veel snelheid nodig voor een eenvoudige website kies je het voordeligste pakket. Kom je er toch achter dat je meer nodig hebt, stap je simpelweg over op een ander pakket. Op deze manier blijft het voor iedereen betaalbaar om goede webhosting te hebben.

Door Sjors