branddetectie

Nog altijd is het risico op een brand altijd aanwezig. Dat geldt voor woningen maar ook kantoorruimte. Daarom is goede branddetectie belangrijk. Sterker nog: het is van levensbelang. Het kan levens redden maar ook je inboedel, mooie herinneringen en dure spullen. Je wil dus absoluut niet bezuinigen op branddetectie.

De brandmelder is essentieel

Branddetectie bestaat vaak in de vorm van een rookmelder of brandmelder. Het installeren van een brandmelder is onder andere verplicht in woonhuizen die je verhuurt. Ben jij dus huiseigenaar en heb je huurders die gebruik maken van jouw vastgoed? Dan is het jouw verantwoordelijkheid om het huis te voorzien van brandmelders. Doe dat dus ook want als er onverhoopt iets gebeurd terwijl jij geen melders hebt opgehangen, dan ben jij als eigenaar verantwoordelijk.

branddetectie

De gevoeligheid van een brandmelder

Sommige mensen zetten hun brandmelder uit. Dat doen ze omdat deze bijvoorbeeld veel te gevoelig is. Een brandmelder gaat dan bijvoorbeeld af omdat je hebt gekookt en er is veel rook vrijgekomen. Dat is niet te doen als je vaak kookt en werkt ontzettend veel irritatie op. Mensen zetten de melder dan uit en dat is weer heel gevaarlijk. Het is dus heel goed om een brandmelder van kwaliteit te kiezen. Dankzij moderne technologie zijn er brandmelders te krijgen die heel goed het onderscheid weten te maken tussen rook omdat je een biefstukje te heet hebt gebakken en rook omdat er brand is in de slaapkamer. Het is dan ook een investering die het zeker waard is. 

Door Sjors