Kies de juiste valbeveiliging

Als er in een bedrijf of buiten vaak op hoogte of misschien wel in de diepte gewerkt wordt kun je het beste gebruik maken van een goede valbeveiliging. Op die manier wordt ook de veiligheid van je werknemers gewaarborgd.

Diverse producten voor valbeveiliging

Valbeveiliging kun je online kopen bij G4S. Ze hebben een aanbod dat bestaat uit onder andere veiligheidsharnassen, lieren en valstoppen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste producten aanschaft waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt op je bedrijf neem je het beste eerst contact op met G4S. Zij kunnen je advies geven over wat handig en nuttig is om te gebruiken voordat je overgaat tot het bestellen van bepaalde producten.

Veilig werken op hoogte

Als je in een bedrijf werkt waar producten opgeslagen liggen op hoogte is het zaak dat je personeel goed verankerd zit als zij de hoogte in gaan. Dit kan ook het geval zijn met buitenwerkzaamheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan werken met een hoogwerker. Als de werknemer goed vastzit in een veiligheidsharnas kan voorkomen worden dat hij of zij valt tijdens de werkzaamheden. Gebruik je daar een valstop bij dan val je nooit erg diep, mocht dit per ongeluk toch het geval zijn.

Ook gebruikt in noodsituaties Valbeveiliging wordt ook gebruikt in noodsituaties. Als er bijvoorbeeld iemand in een diepte gevallen is en gered dient te worden is het zaak dat de reddingswerkers dit op een veilige manier kunnen doen en niet in de problemen raken.

Door Sjors