Frequentieregelaars

Frequentieregelaars is een vorm van een elektrische aandrijftechniek die te vinden zijn bij Nidec. Dit bedrijf is de grootste elektrische aandrijfleverancier. Hier werken een groep mensen die heel veel kennis hebben in het vak elektrische aandrijftechniek. Zij hebben een manier gevonden om elektriciteit op te wekken met generatoren. Hierbij leveren zij verschillende motoren in diverse energieklassen. Al met al schrijven zij software, ontwikkelen en engineeren dit.

Vandaag de dag is iedereen bezig om op een zo goedkope manier toch energie te kunnen krijgen. Veel mensen zijn hierdoor al overgestapt op zonnen energie en hebben zonnen panelen op het dak laten plaatsen.

Frequentieregelaars zorgen voor een duurzamer bestaan

Ons bedrijf heeft veelt e maken met technische processen. Om hier op een verantwoorde manier mee om te gaan, zijn wij bij de Nidec langs gegaan. Online hadden wij al veel informatie kunnen lezen, maar wij bleven met een paar vragen zitten. Omdat wij dag en nacht op de bene moeten zijn om ons werk proces op een zo goedkoop mogelijk manier uit te voeren, dachten wij aan de aanschaf van één of meerdere regelaars. Deze kunnen ervoor zorgen dat wij ons energieverbruik kunnen beperken door energie op te wekken. Tevens kan dit ervoor zorgen dat de mechanische spanningen van een elektromotor kan verminderen. Maar er zijn nog heel vele meer toepassingen op te noemen waar deze regelaars goed van dienst kunnen zijn.

Door Sjors