Voor het precies volgen van schepen, inclusief accurate data over de posities van schepen, dien je fleet monitoring uit te voeren. Er is inmiddels een handige tool op de markt die je in staat stelt om fleet monitoring zeer accuraat uit te voeren: MyFleet. Deze toepassing beschikt over meerdere functies. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende functies van deze tool en wat je er zoal meer kunt doen.

<h2>Fleet monitoring aan de hand van MyFleet</h2>

MyFleet is een ware revolutie op het gebied van fleet monitoring. Deze app beschikt over meerdere toepassingen, welke allen relevant zijn voor fleet monitoring. Ten eerste stelt deze applicatie je in staat om vlug en gemakkelijk schepen te groeperen, waarna je deze groepen in handige vlootlijsten kunt opslaan. Aan deze vlootlijsten kun je verschillende criteria toevoegen. Hierbij kun je denken aan criteria zoals nationaliteit, technisch management en de typen schepen. Dit maakt het eenvoudiger om verschillende vlootlijsten, die overlappen met elkaar, bij elkaar te brengen. Ook het uitwisselen van de info die je verkrijgt middels MyFleet kan eenvoudig gedeeld worden met anderen.

MyFleet is een module die onderdeel uitmaakt van het grotere Ship2report. Hierdoor is er een link tussen MyFleet en MyAlerts. Hierdoor kun je eenvoudig notificaties ontvangen. Niet alleen over individuele schepen, maar ook over je eigen samengestelde vlootlijsten. Als een schip bijvoorbeeld ergens arriveert, zul je hier gelijk een notificatie over kunnen ontvangen. Ideaal voor alle klanten van Ship2report. Fleet monitoring is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Door Sjors