Misschien herken je het wel, je werkt al jaren voor hetzelfde bedrijf. Eigenlijk droom je al jaren van iets anders. Of misschien weet je al jaren wat je eigenlijk wilde. Tegenwoordig zitten we geen leven meer vast aan een baan. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel erg veel makkelijke en goedkope opties tot het volgen van een opleiding. Ook naast een drukke baan of een gezin, is dit geen probleem. De opleidingen zijn hiervoor gemaakt. Bij sommige opleidingen zal je al werkzaam mogen zijn terwijl je leert. Een zeer populaire opleiding op dit moment is verpleegkunde hbo. Misschien is dit wel de perfecte opleiding voor jou! Of je nu al werkzaam bent in de zorg of niet, iedereen kan het leren. Wacht dus niet langer met het doen wat je graag wilt!

Waar begin ik? Hoe zoek ik een opleider?

Hier begint het natuurlijk allemaal mee, het vinden van een opleider voor hbo verpleegkundige. Wanneer je al werkzaam bent in de zorg, is dit niet moeilijk. Je kan vanuit het bedrijf waar je werkt een opleider zoeken. Misschien wilt je werkgever wel meebetalen aan de opleiding. Als je niet in de zorg werkt kan dit lastiger zijn. Maar toch is dit niet moeilijk. Via internet kan je tientallen opleiders vinden. Vergelijk de opleiders met elkaar in prijs, services, opleidingsduur, opleidingsvorm en de manier van lesgeven. Het is ook erg handig om de recensies te lezen bij de opleider. Deze zullen je in alle eerlijkheid vertellen, hoe het is een opleiding te volgen aan deze instelling.

Hoe werkt een volwassenenopleiding?

Voor de meeste mensen ligt de schooltijd al ver achter zich. Misschien heb je bij een opleiding wel het beeld van de school van je kinderen voor je.Toch is dit heel anders. Volwassenen opleidingen zijn niet meer schools. Geen vervelende regeltjes of leraren, je komt er om te leren. Meestal zal de opleiding in deeltijd gegeven worden. Dit betekend dat deze vaak langer duurt. Dit zorgt ervoor dat je dingen naast je opleiding kan doen zoals werken of zorgen voor je gezin. De opleidingen zullen verschillend les geven. De een vraagt je dingen thuis te doen met een aantal praktijkdagen of een stage en bij de ander zal je één keer per week of per maand les kunnen volgen. Het verschilt ontzettend per opleider, let hier dus goed op. Kies degene die het beste bij je situatie en manier van leren past.

Tips voor het studeren voor verpleegkundige

Nu je al een aantal dingen weet over het vinden van een opleider en hoe het volwassenen onderwijs werkt, resteert er nog maar een ding. En dat is studeren! Hiervoor geven we een aantal belangrijke tips. De opleiding tot verpleegkundige zal veel stamp stof hebben. Gebruik daarom flashcards om alle benamingen en info te onthouden. Maak duidelijke notities van je colleges of lesboek. Deze samenvattingen kan je gebruiken bij het leren voor je tentamens. Maak een duidelijke planning voor het leren van de lesstof en combineer deze goed met je werk of gezin. De planning zorgt ook dat je een beter beeld krijgt van je leerproces. Het is ook verstandig om je tentamens vast te leggen. Op deze manier werk je al ergens naar toe.

Door Redactie