De interessante wereld van de sales- en accountmanagement

Sales en accountmanagement, wat houdt deze functie eigenlijk in? Wanneer je deze functie binnen een bedrijf bekleedt ben je verantwoordelijk voor klanten van het bedrijf. Je denkt met hen mee en investeert in een relatie met deze klanten. Daarnaast geef je ze ook advies over hoe bijvoorbeeld de omzet verbetert kan worden en hoe kosten bespaard kunnen worden. Andere werkzaamheden zijn onder andere het onderhandelen met klanten, het verzamelen van informatie over de markt en het onderhouden van contacten met productspecialisten. Sales en accountmanagement komt voor in bijna alle sectoren en dit betekent dus ook dat je veel mogelijkheden hebt.

Ook aan de slag in de sales en accountmanagement?

Het is ook voor jou goed mogelijk om aan de slag te gaan in de sales en accountmanagement met de hulp van Fabius Opleidingen.  Ook wanneer je geen of weinig voorkennis hebt van deze functie kun je alsnog aan de slag. Het is dan wel aan te raden om eerst een opleiding te volgen. Tijdens de opleiding voor sales en accountmanagement leer je als eerst hoe je het is om in een commerciële omgeving te werken. Daarnaast ligt de focus ook op klantgerichtheid, structuur, service, relatiebeheer, netwerken en meer. Al deze onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod.

Voordat je aan de slag gaat in de sales en accountmanagement moet je de opleiding Administratief Medewerker voltooien. Hiermee heb je voldoende basiskennis geleerd om te beginnen met de vervolgopleiding. In totaal ga je zo’n 13 maanden aan de slag: één ochtend of avond in de week krijg je klassikaal les op een locatie bij jou in de buurt. Als je de opleiding succesvol hebt afgerond bezit je over een brede basiskennis en kun je aan de slag in de sales- en accountmanagement.

Door Sjors