Een nieuw bedrijf opgezet? Gebruik modelregistratie en beveilig jouw bedrijf!

Wil je graag een bedrijf oprichten, maar weet je niet waar je het zoeken moet. Wij vinden het belangrijk dat bedrijven op de hoogte zijn van allerlei juridische aspecten. Een bedrijf moet voorbereid zijn op de consequenties. Mochten ze dit niet zijn, dan kunnen er veel kosten aan verbonden raken. Bescherm jezelf of je bedrijf dus altijd door een modelregistratie. Dit klinkt misschien niet alsof je dit vaker doen, maar er moet wel worden naar gekeken. Onderschat de kracht niet van wat je allemaal kunt bieden aan de wereld. Het gaat allereerst om jouw modelregistratie.

Producten hebben een model

Heb je een product verzonnen en weet je niet hoe je die moet vastzetten. Dit is geen probleem bij ons. Een product is uniek en hoort niet op andere producten te lijken. Anders kan er geen modelregistratie plaatsvinden. Zo kun je dus niet aan andere mensen laten zien dat je een product op jouw naam hebt staan. Het is makkelijk om een modelregistratie aan te vragen, maar moeilijk om eentje te behouden.

Er zijn grenzen

Producten maken gebeurt niet zomaar en een modelregistratie ook niet. Wij willen wel dat je binnen een jaar komt melden of je jouw dingen hebt gecontroleerd bij de rest. Mocht jij het enige bedrijf zijn die uniek is in dit soort dingen, dan hebben wij niks te zeggen en krijg jij de volmacht door een modelregistratie te voldoen. Kun je dit niet zomaar doen, dan betekent dit dat jouw modelregistratie niet terecht is en dat het model van je product dus al bestaat. Contacteer ons over jouw modelregistratie. Je kunt namelijk ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Mocht je niet zeker weten wat het is, dan kunnen onze medewerkers jou inlichten over het proces.

Door Sjors