Wie betaalt de loopbaanadviseur kosten?

Iedere dag naar je werk gaan terwijl je het gevoel hebt dat je niet op de juiste plek zit is geen pretje te noemen. Om er dan achter te komen waar het probleem zit en hoe je dit kunt oplossen kun je een loopbaanadviseur inschakelen. De loopbaanadviseur kosten kun je soms ook verhalen op je werkgever. Het ligt er daarbij hoofdzakelijk aan wie de adviseur nodig heeft en inschakelt.  

De juiste werknemer op de juiste plek

Zeker als er op het werk sprake is van een fusie of overname staan er veel veranderingen op het programma. Om er dan voor te zorgen dat jij een functie krijgt die bij je past kan de werkgever een loopbaanadviseur inschakelen om dit te bekijken. Zij kijken naar jou als persoon en wat jij wilt en kunt. Als de baan die er voor je open staat niets voor jou is zal er in samenspraak met de werkgever een oplossing gezocht dienen te worden. Omdat de werkgever weinig baat heeft bij een werknemer die niet op de juiste plek zit of het niet naar de zin heeft is een loopbaanadviseur inhuren geen slechte zaak en betaalt de werkgever daar dan ook de kosten voor.

Een adviseur kan je helpen

Een dergelijke adviseur kan ook door de werknemer zelf ingeschakeld worden. In dat geval zijn de kosten veelal voor jezelf. Het loont echter wel de moeite een dergelijke adviseur in te schakelen. Zeker als je er zelf niet goed uitkomt en niet precies weet waar het probleem ligt kan de adviseur dit vaak wel bepalen en er een oplossing voor proberen te zoeken. Zij zijn hiervoor opgeleid en hebben de nodige theoretische kennis die zij in de praktijk kunnen brengen om zo ook voor jou een goede baan te bepalen die bij je past.

Door Sjors