Om je personeel goed gemotiveerd te houden wil je ze op zijn tijd natuurlijk graag belonen. Dit kun je op tal van manieren doen en eentje daarvan is met een incentive. Maar wat houdt dit nu precies in?

Wat houdt incentive in?

Incentive betekent prikkel, stimulans of drijfveer en dat dekt eigenlijk meteen de lading. Als je mensen iets beloofd als ze een bepaald doel bereiken of een project met succes hebben afgerond het dat een incentive. Een incentive is vaak een reisje naar een buitenlandse bestemming maar kan ook in eigen land uitgevoerd worden.

Voorbeelden van bijzondere uitjes in Rotterdam

Bij Pegasus Events worden daarom incentives in Rotterdam georganiseerd. Hierbij kun je denken aan een ritje met een Tuk Tuk of een spannende boottocht en dit zijn slechts twee voorbeelden. Als je toch meer voelt voor een incentive in het buitenland kun je deze ook boeken bij Pegasus Events. Voor alle mogelijkheden kijk je het beste even op de website.

Voordelen incentive

Een incentive kent een aantal voordelen. Zo betekent het vooruitzicht naar een incentive dat je personeel meer gemotiveerd aan het werk gaat. En een betere motivatie leidt tot betere werkresultaten die op hun beurt weer tot een hogere omzet leiden. Daarnaast is een beloning zoals een incentive goed voor de teambuilding. Het personeel onderneemt samen een uitje of reis waarbij niet alleen de samenwerking voorop staat maar ze elkaar tevens beter kunnen leren kennen.

Goed voor de gezondheid

Een incentive zorgt er voor dat de werknemers minder vaak ziek zijn. Het beloofde uitje werkt niet alleen stimulerend maar het maakt ook dat de mensen zich meer ontspannen hetgeen hun gezondheid alleen maar ten goede komt. En wat voor beloning is er nu leuker dan een fijn uitstapje? Dit is iets dat de werknemers niet snel meer zullen vergeten.

Door Sjors