ibm-1 (2)Mij voorbereiden met het hbo business management

Ik heb grote bewondering voor mijn moeder. In een tijd waarin dat niet normaal was, is zij haar eigen spoor gevolgd. Het is een sterke vrouw die goed wist wat ze wilde en zodoende flink wat mannen tegen zich in het harnas heeft gejaagd – en geïmponeerd overigens. Zij heeft haar eigen wil – nog steeds – en volgt niet het pad dat anderen voor haar uitstippelen maar echt hetgeen ze voor zichzelf heeft bedacht. In de jaren zeventig zette zij haar eigen bedrijf op, wat veel weerstand oogstte in het begin maar waar ze nu de lof voor heeft verdiend. Ik ben ‘next in line’ om het stokje van haar over te nemen en heb al van alles gedaan om me daarop voor te bereiden want ik wil het echt heel graag. Ik volg het hbo business management om toch wat meer kennis tot me te nemen. Met het hbo business management leer ik zowel over bedrijven in het algemeen, macro maar voornamelijk micro economie, en over de verschillende facetten van het leidinggeven an sich. Het is echt onwijs interessant voor mij, dit hbo business management, omdat ik toch een bredere blik krijg dan wanneer ik de kennis alleen vanuit ervaring mee had moeten krijgen. De discussies in de klas maken de theorie ook levendig en maken dat je alles vanuit meer opzichten kunt gaan bekijken, en je dus een beter onderbouwde mening vormt over de behandelde ideeën.

Door Sjors