Een gezonde werkomgeving is enorm belangrijk. Vooral nu we met ons allen van de ene pandemie naar de andere pandemie gaan, is het hebben van een gezonde omgeving enorm belangrijk. hoe gezonder jouw omgeving is, hoe fitter je bent én blijft. Een gezonde werkomgeving is dus een absolute must. Heb je het idee dat jij geen gezonde werkomgeving hebt? Lees dan snel dit artikel verder om te kijken hoe je een gezonde werkomgeving kunt maken!

Binnenklimaat

De grootste stap met et verbeteren van je werkomgeving is het binnenklimaat. het binnenklimaat is een belangrijke pijler voor je eigen gezondheid. Je kan immers niet ziek worden van schone lucht, maar wel van vervuilde lucht. Het is dus enorm belangrijk dat de lucht in jouw kantoorruimte schoon is. Dit kun je eenvoudig oplossen door af en toe een raampje open te zetten. Ventilatie is enorm belangrijk. Vind je het te koud om een raam open te zetten? Dan kun je het beste een airco Hoeksche Waard of een airco Numansdorp laten plaatsen in het kantoor.

Temperatuur

Onder het binnenklimaat valt natuurlijk ook de temperatuur. Je kent het vast wel, wanneer het te warm is, wordt je sloom en kun je niet meer goed nadenken. Hetzelfde geldt wanneer het te koud is. Je handen worden koud en je kan moeilijk je vingers over het toetsenbord laten glijden. Een juiste temperatuur, het liefst rond de 20 graden, is de ideale temperatuur voor ons om in te werken.

Luchtvochtigheid

Een andere pijler om het binnenklimaat te verbeteren is om de luchtvochtigheid op peil te houden. De juiste luchtvochtigheid voorkomt problemen als hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Door Redactie