Indien je van plan bent om een nieuwe tafel te kopen voor in je tuin zal je tot de vaststelling komen dat er tegenwoordig best een aantal verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Eén van de mogelijkheden waar je voor kan kiezen is de zogenaamde granieten tuintafel. Voor een dergelijke tafel geldt dat ze in de praktijk de voorkeur wegdraagt van menig aantal mensen. Geldt dat ook voor jou? Zou jij dan ook graag een dergelijke tafel willen bestellen? Op deze pagina hebben we alvast drie redenen aangehaald waarom een tuintafel van graniet interessant kan zijn.

Reden 1: Een granieten tuintafel gaat een leven lang mee

Eén van de belangrijkste voordelen verbonden aan een granieten tuintafel heeft betrekking tot het feit dat het een leven lang mee gaat. Voor menig aantal tafels die je aankoopt geldt in de praktijk dat je er slechts gedurende een beperkte periode gebruik van kan maken. Dat is natuurlijk zonde. Op deze manier moet je namelijk binnen de kortste keren opnieuw gaan investeren, wat niet helemaal de bedoeling is. Wil je dus met andere woorden één keer goed investeren en heb je daarvoor een degelijk budget voor handen? Dan zal je kunnen concluderen dat de keuze voor een tuintafel gemaakt van graniet absoluut meer dan de moeite waard is om te overwegen. 

Reden 2: Granieten tuintafels vereisen nagenoeg geen onderhoud

Bij het aanschaffen van eender welke tafel dien je er rekening mee te houden dat de onderhoudsvriendelijke eigenschappen niet onaanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Voor de granieten tuintafel geldt dat je, je hier in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Een dergelijke tafel staat er dan ook in de praktijk om bekend uitstekend opgewassen te zijn tegen de verschillende invloeden van buitenaf. Dit betekent dat je nagenoeg geen omkijken hebt naar het schoonmaken van deze tafel. Dit terwijl ze haar authentieke uitstraling toch steevast zal weten te behouden.

Het is uiteraard altijd mogelijk dat er op een zeker ogenblik een vetvlek ontstaat op je granieten tuintafel. Dat hoeft evenwel helemaal geen probleem te zijn. Je zal in de praktijk namelijk kunnen vaststellen dat deze vlek na al enige tijd weg zal trekken. Hou er wel rekening mee dat een granieten tafelblad na verloop van tijd wat van haar kleur kan verliezen. Dat valt echter zonder probleem op te lossen door gebruik te maken van een kleurverdieper.

Reden 3: Je kan de tuintafel het hele jaar door buiten laten staan

Voor menig aantal tuintafels die er op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze tijdens de herfst- en de wintermaanden binnen in huis moeten worden gehaald. Dat is niet het geval bij een granieten tuintafel. Voor een dergelijke tafel geldt dat ze zoals eerder al aangehaald zowel vorst- als uv-bestendig is. Dat betekent dat ze perfect is opgewassen tegen de meest extreme weersomstandigheden. Ben jij ook op zoek naar een tafel die aan deze vereiste voldoet? Dan zal je kunnen concluderen dat het zeker de moeite waard kan zijn om de aanschaf van één van de granieten eettafels op de markt te overwegen. Zoveel is alvast zeker!

Door Redactie