Mooie deurklinken kunnen de waarde van je huis beïnvloeden en de kans is groot dat je dit nog niet wist. Een makelaar kan een huis een hogere waardering geven als je mooi deurbeslag hebt dat ook bij de stijl van het huis past. Nog belangrijker is dat je voor eenheid zorgt. Later vertellen we hier iets meer over. Sowieso vertellen we in onze blog welke soorten deurklinken verkrijgbaar zijn en hoe je ervoor zorgt dat je de juiste keuzes maakt. Want deurbeslag zijn in alle soorten, maten, stijlen en kleuren verkrijgbaar die je maar kunt verzinnen. We vertellen ook waar je op moet letten als je op zoek gaat naar nieuw deurbeslag.

Deurklinken beïnvloeden de waarde van het huis

Je bent van plan om je huis te koop te zetten en dan is het belangrijk dat je nog even alles goed controleert. Je voert belangrijke reparaties uit die de prijs kunnen beïnvloeden en wellicht verf je nog even snel de kozijnen. Het deurbeslag staat misschien niet hoog op je prio lijstje, maar ze zijn belangrijker dan je denkt. Mooie deurklinken kunnen de waarde van het huis beïnvloeden en het is dan belangrijk dat je ervoor zorgt dat ze bij de stijl van het huis passen en dat je voor eenheid zorgt. Als je zowel voor binnen als buiten dezelfde deurklinken gebruikt is de kans groot dat je een hogere waardering van de woning krijgt. Uiteraard is dit ook een mooie wetenschap als je een huis gaat kopen. Verschillende deurklinken of deurbeslag dat niet bij de stijl van de woning past zorgen ervoor dat je goed kunt onderhandelen over de prijs.

Deurklinken afstemmen op de inrichting en de stijl van de woning

Deurklinken zijn in verschillende stijlen verkrijgbaar en het is dan ook belangrijk dat je de stijl van het deurbeslag afstemt op de woning en de inrichting. Voor een huis uit de jaren ‘30 gebruik je logischerwijs ander deurbeslag dan voor een moderne woning of een nieuw bedrijfspand. Het assortiment is heel divers en bestaat uit moderne, klassieke en robuuste modellen en het ligt voor de hand dat klassiek deurbeslag minder goed tot zijn recht komt bij een klassiek huis. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Bij een klassiek huis kies je niet snel voor moderne deurknoppen of -klinken. Dat is geen gezicht. 

Verschillen stijlen, maten en kleuren

Deurklinken kun je niet alleen in verschillende stijlen, zoals klassiek en modern kopen, maar ze zijn ook verkrijgbaar in uiteenlopende maten en in verschillende kleuren. Denk dan aan deurbeslag in het zwart, zilver of grijs. Geborsteld of glanzend nikkel is ook een populaire stijl die vrij vaak voor moderne woningen interieurs gekozen wordt. Iedere stijl heeft ook een eigen kleurenpalet. Grijze, zwarte en zilveren deurklinken worden vaak gekozen voor moderne huizen, appartementen en bedrijfspanden. Ze zijn dan ook ook een stuk robuuster en ze hebben doorgaans een schild. Dan zijn de sloten en rozetten in dezelfde stijl als de deurklink en dat zorgt weer voor meer rust en eenheid. 

Door Redactie