teamoptimalisatie

Iedere ondernemer wilt natuurlijk dat het team van werknemers goed presteert. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Het is natuurlijk zo dat ieder mens anders is, en zo ook iedere werknemer. Daardoor gaat men niet altijd even makkelijk met elkaar om. En dat is natuurlijk vervelend voor werknemers, maar ook voor de ondernemer zelf. Want de productiviteit gaat uiteraard omlaag. Wil je hier nu iets aan doen? Dan kun je gebruik maken van teamoptimalisatie. En in dit artikel lees je hoe dat werkt.

teamoptimalisatie

De mogelijkheden van team optimalisatie

Wanneer je het team wilt optimaliseren, wil je natuurlijk dat men beter gaat samenwerken met elkaar. Hoe je daar dan voor zorgt? Dat kan op verschillende manieren. Maar het is altijd goed om hier met een expert naar te kijken. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar hoe de werknemers met elkaar samenwerken, door naar de personen als individu te kijken. Tevens wordt hierbij een nieuwe samenstelling gemaakt van de werkzaamheden die personen hebben. Zo wordt er voor gezorgd dat de taken die worden toegediend, helemaal bij de medewerkers passen. Daardoor zal men het werk leuker vinden en daardoor ook beter de rest van het team samenwerken.

En dit is zeer belangrijk, want uit onderzoek is gebleken dat maar vijftien procent van de medewerkers zich echt betrokken voelt bij het werk. Het is dus belangrijk om je werknemers betrokken te krijgen, maar waar moet je dan aan denken? Dat zijn vier gebieden, die er als volgt uit zien. Talent, waarbij de talenten van de werknemer juist worden ingezet. Groei, waarbij de werknemer daadwerkelijk zichzelf zal ontwikkelen. Verwachting, waarbij de verwachting juist is van de werknemer. En tot slot, verbondenheid. Waarbij de collega’s en managers zich verbonden voelen met de organisatie en haar collega’s.

Door Sjors