Het optimaliseren van je website voor zoekmachines – ook wel SEO genoemd – is enorm belangrijk om hoger te scoren in de zoekresultaten. Hoe kun je je website nu optimaliseren? In dit artikel delen wij drie stappen voor SEO Breda.

Stap 1: Verbeter de laadtijd

SEO Breda

De laadtijd is steeds belangrijker geworden voor zoekmachines. Ze willen graag verwijzen naar websites die gebruikers de beste ervaring bieden. Websites die lang moeten laden behoren hier niet toe. Zorg er daarom voor dat je website snel laadt. Je kunt met Google Pagespeed je snelheid meten en bekijken wat je moet veranderen.

Stap 2: Schrijf kwalitatieve teksten

Door continu nieuwe teksten aan je website toe te voegen laat je zien dat je website actueel is en word je vindbaar op steeds meer zoektermen. Het is ook belangrijk dat deze teksten lang en van hoge kwaliteit zijn. Zoekmachines letten hier namelijk steeds meer op. Als zoekmachine gebruikers na het klikken op jouw pagina ook langer op een pagina blijven, wordt je website ook hoger gewaardeerd.

Stap 3: Zorg voor een goede interne linkstructuur

SEO Breda

Een goede interne linkstructuur zorgt ervoor dat zowel zoekmachines als gebruikers op en gemakkelijke manier door je website kunnen navigeren. Zoekmachines zien zo in welke pagina’s belangrijker zijn. Gebruikers blijven hierdoor langer op je website, waardoor zoekmachines je website weer hoger beoordelen.

Door Sjors