Bedrijven en appartementencomplexen in Nederland beschikken vaak over een WTW-installatie. Deze installatie zorgt er, samen met een WTW-filter, voor dat vuile lucht wordt afgevoerd en schone lucht wordt aangevoerd. Met behulp van een dergelijke installatie en een WTW-filter maak jij de leefomstandigheden dus een stuk beter. Dit is echter niet het geval wanneer jij de WTW-filter (bijna) nooit vervangt. Ook ben je aanzienlijk meer geld kwijt wanneer jij nooit nieuwe filters plaatst.

Filters zorgen voor schone lucht
Indien jij de WTW-filter met enige regelmaat vervangt, is er altijd schone lucht aanwezig in het betreffende gebouw. Doe je dit niet? Dan krijg jij binnen de kortste keren te maken met stof en bacteriën in het luchtkanaal. Het filter gaat op den duur namelijk dicht zitten. Vuile lucht kan hierdoor maar lastig afgevoerd worden en ook komt er maar weinige schone lucht meer in het luchtkanaal terecht.

Dichte WTW-filter zorgt voor hoger energieverbruik
Een dichte WTW-filter is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Waarom? Omdat de installatie een stuk harder moet werken wanneer een WTW-filter vrijwel geheel verstopt zit. En aangezien een WTW-installatie op stroom werkt, ga jij dit dus ook zeker merken in jouw portemonnee.

Zelf WTW-filter vervangen
Hierboven las je twee goede redenen om een WTW-filter regelmatig te vervangen. Gelukkig kun jij deze klus prima zelf uitvoeren. Je moet in dat geval natuurlijk wel een WTW-filter hebben. Deze koop je tegenwoordig makkelijk via het internet. Wil jij verzekerd zijn van een goede filter voor een mooie prijs? Dan ben je bij WTW-filtersonline.nl aan het juiste adres. Hier vind je een WTW-filter van nagenoeg ieder merk. En hoe meer je er hier bestelt, hoe meer korting je krijgt. Zeker voor beheerders van gebouwen met een grote of meerdere WTW-installaties is dit dus een aanrader!

Door Sjors