Als jij werkzaam bent in de machinebouw of in de industrie, dan zal je soms elektrotechnische componenten nodig hebben. Het kan lastig zijn de juiste componenten te vinden en daarom lijkt het niet voor de hand liggend om deze via het internet te proberen te kopen. Er zijn echter kwalitatieve webshops waarbij je een groot aantal componenten kunt vinden, ook van topmerken zoals Ilme, en deze zeer snel in huis kunt hebben.

Waarom online?

Het grote voordeel van online winkelen is uiteraard dat je je werkplek niet hoeft te verlaten. Maar in het geval van elektrotechnische componenten is het grote voordeel dat je alle producten op één plek kunt vinden. Moest je voorheen verschillende leveranciers afreizen en bij hen de voorraad bekijken, online vind je alles onder één dak. Dan kun je dus je Elmeko verlichting en je veiligheidsproducten van Allen-Bradley tegelijkertijd bestellen. Je betaalt dan maar één keer verzendkosten en als je bestelling groot genoeg is vervallen deze regelmatig.

Persoonlijk advies

Wat vaak als een groot nadeel gegeven wordt van online winkelen is dat het persoonlijke aspect mist. Je kunt niet snel even een medewerker aan zijn jas trekken en om technisch advies vragen omtrent de onderdelen die je nodig hebt. Bij goede specialistische webshops zoals CC Nederland krijg je echter persoonlijk advies en technische support, net als dat je dat in een winkel gehad zou hebben. Bespaar jezelf dus tijd en moeite en bestel al je elektrotechnische componenten tegelijkertijd online.

Door Sjors