TYPO3 is een CMS waarmee gebruikers snel en eenvoudig een website op kunnen zetten. CMS staat voor Content Management System. TYPO3 is een open source platform en is dus helemaal gratis. Het open source gedeelte is ook meteen de belangrijkste reden voor de flexibiliteit van TYPO3. Open source houdt in dat de broncode van de software van TYPO3 voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Dat leidt ertoe dat er vrij extensies, ook al plug-ins genoemd, in elkaar gezet kunnen worden. Deze kunnen vervolgens vrij gedeeld worden met iedereen.

TYPO3 en de vele plug-ins

De plug-ins die je voor TYPO3 kunt downloaden hebben allemaal hun eigen functie. Daardoor hebben gebruikers een breed scala aan keuzemogelijkheden. En dat allemaal zonder dat je bekend hoeft te zijn met programmeren of webdesign. TYPO3 geeft je alle mogelijkheid om je website een persoonlijke tint te geven. Iedereen werkt met hetzelfde platform, en toch zal er nooit een website precies gelijk zijn aan een andere. Door gebruikt te maken van slimme plug-ins kun je bijvoorbeeld het ontwerp van je website aanpassen.

Geschikt voor allerlei soorten websites

Omdat TYPO3 zo flexibel is kun je er elke website mee maken die je wilt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een blog met een aantal pagina’s of een ontzettend uitgebreide webshop. De diversiteit van TYPO3 is één van de grootste factoren in het enorme succes van dit content management systeem.

Door Sjors