riviercruises nederland

Een riviercruise Nederland is een voor de hand liggende vakantie als je niet al te ver wil reizen en toch iets moois wil zien en lekker wil ontspannen. Varen zit Nederlanders in het bloed: we doen het al eeuwen en we zijn er ook erg goed in. We gebruikten en gebruiken nog steeds onze rivieren als economische levensader, maar waarom zou je niet onze eigen rivieren gebruiken om te ontdekken wat voor moois ons eigen land te bieden heeft? Het barst in de lage landen namelijk van natuur en cultuur, daar hoef je echt niet voor in het vliegtuig te stappen!

riviercruises nederland

Ervaar de natuur en cultuur van ons eigen land

Een riviercruise Nederland brengt je langs veel verschillende plekken die het stuk voor stuk waard zijn om te bezoeken. Of het nou de Friese steden zijn waarlangs er geschaatst wordt, of de Hollandse polder: je doet veel verschillende soorten bijzondere plaatsen aan die ofwel bulken van de natuur dan wel van de cultuur, waaraan een hoop gezamenlijke geschiedenis verbonden is. Je hoort en weet waarschijnlijk veel van vroegere tijden; die verhalen worden met deze cruise ook goed belicht en komen voor je ogen tot leven.

Kijk je ogen uit en ontspan!

Een cruise is eigenlijk een kleine ontdekkingsreis. Je bezoekt veel plekken die misschien nieuw voor je zijn, en je hoopt zoveel mogelijk te kunnen genieten van al het moois dat je tot je neemt. Een tocht met een schip is aan de ene kant dus heel actief. Aan de andere kant is er echter ook plaats voor ontspanning. Je bent immers op vakantie, nietwaar? Dus als je eraan toe bent, kun je vanzelfsprekend ook genoeg ontspannen met een drankje in het handje, lekker liggend aan het zwembad. En zeg nou zelf, wie wil zo’n vakantie niet?

Door Sjors