Voor volledige en persoonlijke begeleiding voor een tweede spoor re-integratietraject, ben je bij reintegratietweedespoor.nl op de juiste plek. Behalve een vaste trajectbegeleider waarmee elke twee weken fysiek contact is, wordt er een dossiercheck gedaan door een arbeidsdeskundige en is er een spreeklocatie in de buurt van de werknemer. Daarnaast krijg je toegang tot de vacaturezoekmachine van reintegratietweedespoor.nl Het intakegesprek is uitgebreid en wordt in verslagvorm vastgelegd en er is ondersteuning voor het UWV-bezoek en de WIA-aanvraag. De persoonlijke benadering met deskundige adviseurs kan op korte termijn gestart worden. Snelheid, daadkracht en duidelijkheid zijn kernwaarden bij reintegratietweedespoor.nl. Bovendien kun je vrijblijvend een oriëntatiegesprek aanvragen.

Focus op de werknemer

Doordat reintegratietweedespoor.nl kleinschalig is, krijgt de werknemer persoonlijke aandacht. Hierbij wordt tijd besteed aan het vinden van zijn of haar drive, waar de werknemer energie van krijgt. Maar ook waar hij of zij rust in kan pakken. Er wordt tijd besteed aan het zoeken naar limieten en kansen voor de werknemer. Doordat er een vaste trajectbegeleider wordt aangesteld, kan deze daadwerkelijk de persoon in kwestie leren kennen en zodoende op zoek gaan naar wat zijn of haar passie is en waar de werknemer het beste tot zijn of haar recht komt.

Wanneer re-integratie tweede spoor

Een re-integratie tweede spoor wordt pas ingezet als een eerste spoor geen optie meer is. Een eerste spoor re-integratie is wanneer de werknemer weer aan de slag gaat in hetzelfde bedrijf, maar in een andere functie. Een re-integratie tweede spoor houdt in dat de werknemer niet in de eigen of een alternatieve functie bij het oorspronkelijke bedrijf kan worden geplaatst. Dan wordt herplaatsing in een ander bedrijf de focus van de re-integratie. Het gaat bij beide re-integratie trajecten om werknemers die langdurig niet hebben kunnen werken.

Door Sjors