CMS’en zoals Typo 3 zijn ontwikkeld zodat het mensen zonder html-kennis mogelijk wordt gemaakt om zelf hun websites te beheren en uit te breiden. Een goed CMS is dus noodzakelijk als je na de oplevering van je website niet continu naar de ontwikkelaar wilt moeten gaan met vragen en problemen. Typo 3 staat bekend als uitstekend CMS voor de grotere en complexere websites, zoals webshops. Het is zeer gebruikersvriendelijk en door de vele gratis beschikbare modules tegelijkertijd ook erg populair.

Typo 3 vandaag

Naar schatting zijn er meer dan een miljoen websites wereldwijd die gebruik maken van Typo 3 als CMS. Het is een Open Source CMS, wat betekent dat iedereen aanpassingen kan doen aan de software. Dit staat daardoor constant in ontwikkeling en je hebt dus alle vrijheid om je website uit te breiden zoals je zelf wilt. Met Typo 3 kun je je eigen site beheren en hier onbeperkt aan blijven toevoegen. Dit is handig met het oog op de toekomst.

Enkele aandachtspunten

Waar je wel rekening mee moet houden als je met Open Source software gaat werken is dat er regelmatig updates zullen verschijnen. Deze kunnen impact hebben op jouw website. Open Source websites zijn ook gemakkelijker door hackers te vinden. Typo 3 is gelukkig volledig veilig en hier goed tegen beschermd. Wil je een website met een gebruikersvriendelijke en veilige Open Source CMS? Dan is Typo 3 zeker een optie om te overwegen.

Door Sjors