BMW chiptuning houdt in dat er in je BMW motor een aanpassing wordt gedaan, waardoor de motor wordt geoptimaliseerd. De BMW motor zal krachtiger, soepeler, zuiniger en sneller rijden. Dit zorgt ervoor dat de BMW soepeler en fijner zal rijden. Hierdoor brengt BMW Chiptuning een aantal voordelen met zich mee. Ben je benieuwd naar de voordelen? In dit artikel lees je alles over BMW Chiptuning, de voordelen ervan en de werking. 

Wat is BMW Chiptuning precies?

BMW chiptuning is het elektrisch opvoeren van de motor van de personenauto. Wanneer je aan BMW chiptuning gaat doen, wordt de maximale snelheid van de motor omhoog gevoerd. Dat zorgt ervoor dat de wagen na het chiptunen veel sneller zou kunnen rijden. Waar je auto met moeite de 100 maar haalde, zal deze na het chiptunen gemakkelijk de 120 of 140 aan kunnen tikken. Het proces wordt gedaan door de chip die in de auto zit aan te passen. Van de oude gegevens wordt een kopie gemaakt. Na de aanpassing zal de wagen veel sneller, maar ook zuiniger rijden.

Wanneer de chiptuning is toegepast, wordt de motor uiteraard uitgebreid getest. Dit om gevaarlijke situaties en/of eventuele ongelukken te kunnen voorkomen. Wanneer de auto en motor is goedgekeurd, kan je hem meenemen en van de voordelen genieten. 

De functie van BMW Chiptuning

Ondanks dat BMW chiptuning heel erg voordelig klinkt, wordt het in Nederland nog niet automatisch in de fabriek toegepast. Dit komt doordat vele auto’s die in Nederland verkocht worden, worden geïmporteerd vanuit het buitenland. De chip van de auto staat zo ingesteld dat de motor veilig onder extreme weersomstandigheden kan functioneren. Na het proces van BMW chiptuning wordt er over deze veiligheidsgrens heen gegaan. Doordat we in Nederland geen last hebben van extreme weersomstandigheden of wegen, is het veilig om in Nederland te rijden. Echter is het wel verplicht om, wanneer je het chiptuning laat toepassen en deze boven 20% is van je oude vermogen, je de auto laat herkeuren. Dit is zowel voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van je medeweggebruikers.

Besparen voor het einde van de maand

Het proces van BMW chiptuning brengt toch wel een aantal voordelen met zich mee. Zo zorgt het chiptunen ervoor dat je maandelijks een extraatje over kunt houden. Dit verschil kun je enkel en alleen merken wanneer je rijgedrag na het chiptunen onveranderd blijft. Indien je meer gaat rijden met de auto na de chiptuning, zal je weinig tot geen verschil merken.

Na het proces van chiptuning is namelijk bekend dat de motor veel zuiniger is. Hierdoor heeft de motor veel minder brandstof nodig tijdens het autorijden. Dit zorgt ervoor dat je veel langer met een tank kunt doen. Uiteindelijk zal je daardoor ook veel minder vaak hoeven te tanken.

Naast dat de auto zuiniger rijdt, rijdt de auto ook soepeler. Hierdoor hoeft de motor ook minder werk te verrichten om een handeling uit te voeren. Dat zal er uiteindelijk ook voor zorgen dat de motor minder verbruikt.

Door Redactie