Een heftruck is een enorm handig vervoersmiddel. Vooral als je een magazijn hebt waar veel spullen verplaatst moeten worden is een heftruck onmisbaar. Iedereen weet wel wat een heftruck is, maar maar weinig mensen weten echt alles van een heftruck af. Wil je weten wat precies een heftruck is? Lees dan snel verder!

Veel mogelijkheden

Een van de grootste voordelen van een heftruck is dat je er veel uitrusting mogelijkheden bij hebt. Je hebt bijvoorbeeld bij een heftruck een kiepbak. Dit is een grote bak waarmee je bijvoorbeeld zand eenvoudig op kunt scheppen. Daarnaast heb je natuurlijk ook een hijsbak waarmee je bijvoorbeeld pallets kunt vervoeren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is er voor iedere werkzaamheid wel een geschikte uitrusting mogelijk.

Vorken of lepels?

Een heftruck heeft aan de voorkant twee lange uitsteeksels. Hiermee kan de heftruck eenvoudig spullen oppakken, maar wat is nou de juiste benaming voor deze uitsteeksels? Zowel vorken als lepels zijn goed. Het is dus beide goed!

De banden van een heftruck

Zoals je misschien wel eens hebt gezien, heeft een heftruck net iets andere banden dan de gemiddelde auto. Een heftruck vervoert doorgaans dan ook zwaardere spullen. Hierdoor is het natuurlijk logisch dat de banden er ook wat anders uit zien. Er zijn doorgaans drie soorten banden voor een heftruck. Dat zijn:

  • Massieve rubberen banden

Geschikt voor binnen of op een gladde ondergrond.

  • Volrubberen banden

Geschikt voor alle ondergronden.

  • Luchtbanden

Geschikt voor onregelmatige ondergronden en top voor buiten. 

Door Redactie