Tijdens de periode van jullie scheiding heb je al genoeg aan je hoofd en het is een zeer vervelende periode. Bij het scheidingstraject komt veel kijken en er moet veel geregeld worden. Hierbij kan een mediator Arnhem jullie ondersteunen zodat deze zaken op een rijtje zijn. Je wil natuurlijk dat dit eerlijk en goed geregeld wordt zodat je het een plekje kan geven en hier rust in kan vinden. Het scheidingstraject is complex en daarom kan de mediator jullie het gehele traject begeleiden. Bij de scheiding komen zowel financiële als emotionele factoren kijken en hierom is nodig om een ervaren scheidingsbemiddelaar die onafhankelijk is. Deze persoon gaat professioneel om met de zakelijke kant, maar ook met de emotionele kant. Dit is belangrijk, omdat beide kanten sterk aanwezig zijn en de mediator zal hier oog voor moeten hebben om jullie het gehele traject op de juiste manier te kunnen begeleiden.

Een zware beslissing en mediator Arnhem

Jullie zijn op het punt gekomen om deze ontzettend zware beslissing moeten te maken. Er gaat veel veranderen en er zijn veel veranderingen waar je tegenop kijkt. Dat is logisch, omdat je niet weet wat de toekomst je gaat brengen. In ieder geval komt alles altijd weer goed en is dit een vervelende tijd waar je doorheen moet. Er zijn veel gezamenlijke bezittingen waar keuzes over gemaakt moeten worden en dat is niet makkelijk. Denk bijvoorbeeld aan de woning, mogelijke huisdieren en de auto bijvoorbeeld. Niet alleen hier moeten keuzes in gemaakt worden, maar als je kinderen hebt gaat er ook veel veranderen voor hun. De mediator Arnhem heeft hier veel ervaring mee en helpt jou graag zo ver dat kan en zo ver jij dat wil. Je wordt door het traject begeleidt waardoor de periode verlicht zal worden en je meer rust hebt in je hoofd.

Aandacht voor de kinderen

Als jullie kinderen hebben, zullen hier heldere afspraken over gemaakt moeten worden. Hierbij is volledige afstemming nodig, bijvoorbeeld door een mediator Arnhem, waarbij jullie komen tot een wederzijds goedvinden. Bij Mediation in Arnhem is ook ruimte voor een een-op-een gesprek met het kind zodat hij of zij hier ook een stem in heeft. Het is belangrijk dat jouw kind hier ook de benodigde aandacht voor krijgt en een gesprek kan hebben los van jullie. Dit zorgt voor een neutrale sfeer waarbij de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.

De ondersteuning van mediation

De mediator Arnhem wil graag dat beide personen een soepel verloop hebben. Jullie moeten hier beide rust van krijgen zodat het verloop een stuk prettiger zal gaan. Als er extra tijd nodig zal zijn voor bepaalde zaken dan kan dit gerust. Het is prioriteit van de mediator om jullie te ontzorgen en optimaal te kunnen ondersteunen. Beide personen zullen tevreden gesteld worden en er zal een prettig gevoel zijn als jullie aan tafel zitten, ondanks de situatie.

Door Redactie