Online trainingen kunnen je helpen om een betere leider te worden. Het is een goede manier om je de basis te leren voor goed leiderschap. Maar ook wanneer je dieper in wilt gaan op het op de juiste manier leidinggeven. Er zijn verschillende soorten leiderschappen. Het is altijd een goed idee om zoveel mogelijk leiderschapsstijlen te leren zodat je de juiste kan toepassen voor jouw situatie. Echter worden trainingen vaak fysiek gegeven. Wanneer je een training moet combineren met werk, kan het best lastig zijn. Online trainingen kunnen helpen bij het besparen van tijd in het leren van nieuwe leiderschap skills. 

Waarom zou je moeten kiezen voor online trainingen?

Online trainingen zijn een goede manier om toch nieuwe leidinggevende skills te leren wanneer het niet mogelijk is om het fysiek te volgen. Dit kan om verschillende redenen zo zijn. Zo kan het bijvoorbeeld overlappen met de werkuren waardoor je het niet kunt volgen. Ook kun je bijvoorbeeld vanwege de reistijden in tijdnood komen. Door de training online te volgen kun je in enkele minuten al meedoen aan de training. De drempel om aan de training mee te doen wordt veel lager doordat het in je eigen huis gevolgd kan worden. Ook is er de mogelijkheid om het op de werkvloer te doen. Je hebt namelijk slechts een goede internetverbinding nodig om mee te doen aan de training. Ten slotte kun je ook best wat geld besparen. Voor veel fysieke trainingen is de voorbereiding veel duurder dan wanneer dit online gedaan wordt. Er moet namelijk een geschikte locatie gevonden worden, vaak moet er ook materiaal gebruikt worden en de mensen die de training volgen moeten natuurlijk reiskosten maken. Een online training kan daardoor vaak goedkoper aangeboden worden. 

Waar je op moet letten bij trainingen online volgen

Natuurlijk zijn er niet alleen voordelen bij online trainingen. Online is het namelijk lastiger om nieuwe dingen te leren. Je wordt namelijk snel afgeleid wanneer je er niet fysiek aanwezig bent bij een team training. Ook kun je online minder praktische oefeningen doen. Online is enkel informatieoverdracht mogelijk met een klein aantal oefeningen die gedaan kunnen worden. Fysieke training heeft veel meer mogelijkheden voor oefeningen. Het voelt ook persoonlijker aan waardoor je beter zal gaan opletten. Een training volgen achter de computer kan veel afleidingen hebben. Een fysieke training is geoptimaliseerd voor zo min mogelijk afleidingen terwijl je thuis dat niet hebt. Ten slotte is een stabiele internetverbinding niet voor iedereen beschikbaar. De meesten maken gebruik van een wifi verbinding die niet altijd even zo betrouwbaar is. Het signaal kan makkelijk verzwakt worden door allerlei dingen. Bekabeld internet is het beste voor online trainingen, maar de meesten maken hier geen gebruik van. Voor een online training is het aan te raden om een bekabelde internetverbinding te gebruiken.

Door Redactie