Bijna een ieder heeft er nu een computer thuis liggen, of het nou gaat om een tafel model of een handige laptop of tablet. Voor het grootste deel wordt een computer gebruikt om ermee op het internet te gaan, voor het werk of gewoon als ontspanning. Maar het internet kan ook een sluipend gevaar zijn voor jouw computer, in de vorm van computervirussen. Deze dringen vaak onopgemerkt jouw computer binnen en zullen ook opgemerkt worden wanneer het al te laat is. Dit kan je echter voorkomen door virusscanner aan te schaffen.

Virusscanner

Wat is de functie van een virusscanner dan?

Een virusscanner herkend eventuele gevaarlijke programma’s aan de manier waarop hun programmacode in elkaar zit. Deze worden dan meteen gemeld aan de gebruiker. De meeste virussen worden namelijk in een heel onschuldig jasje gestoken. Denk maar aan de mailtjes die je weleens ontvangen hebt over een loterrij die je hebt gewonnen. Door op de link die eraan verbonden is te drukken laat je het virus meteen verspreiden in je computer. Een virusscanner waakt er ook voor dat bij het downloaden van bestanden zoals liedjes en films er geen verborgen virussen bijzitten.

Een goedkope virusscanner biedt dus een goede bescherming tegen ongewenste invloeden vanuit het internet op je computer. Ook zorgen bepaalde versies er ook voor dat een USB stick of externe harde schijf die wordt gekoppeld aan de PC automatisch ook wordt gescand. Zorg er wel voor om een virusscanner te kiezen die het best past bij de specificaties van je PC.

Door Sjors