werkbanken

Vroeger waren er veel meer kleine supermarktjes en buurtsupers waar je nog even snel een uitje kon halen voordat je aan het eten begon. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar grote ketens over die eigenlijk de overhand hebben in de industrie en waar iedereen zijn boodschappen moet doen. In de supermarkt is er altijd wel een legbordstelling te vinden met jouw favoriete drankje of koekje en het is fijn dat er vaak een supermarkt in de buurt te vinden is. Maar toch is er de afgelopen jaren een trend zichtbaar waar supermarkten steeds harder moeten vechten voor hun klanten. De concurrentie is namelijk erg groot en er komen steeds meer innovaties op het gebied van boodschappen doen.

Nieuwe manieren van boodschappen doen

Een van de manieren waarop het doen van boodschappen is geïnnoveerd is de opkomst van de online supermarkt. Hier kiezen klanten via een app of een website uit welke producten zij willen ontvangen en vervolgens komt er een paar dagen later op het afgesproken tijdstip een bezorger met een busje met een legbordstelling erin waar jouw boodschappen ook in zitten. Hiermee bespaar je dus erg veel tijd omdat je niet meer zelf naar de supermarkt hoeft te reizen en vervolgens zelf al je spullen moet uitzoeken en moet afrekenen in de winkel. Dit wordt namelijk allemaal voor je gedaan met een druk op de knop.

Alles moet steeds sneller

En nadat het succesvolle idee van het bestellen van boodschappen is ontstaan is er ook nog een ander idee bedacht voor de mensen die iets zijn vergeten te kopen maar tijdens het eten koken er achter komen dat ze nog echt een teen knoflook nodig hebben. Hiervoor zijn namelijk de zogenoemde flitsbezorgers ontstaan. Bij deze manier van boodschappen doen wordt er beloofd dat de bestelling vaak binnen een korte tijd, meestal zo’n tien minuten wordt bezorgd zodat je niet lang hoeft te wachten op je eten. Vooral in de grote steden is deze manier van boodschappen bestellen erg in trek en succesvol. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze innovaties zich verder zullen ontwikkelen.

Door Redactie