De pakketpost heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en heeft de gewone briefpost allang van de troon gestoten. Door het vele online winkelen is het ook noodzakelijk dat alle online bestelde artikelen op goede en veilige wijze verstuurd kunnen worden. Het meeste past natuurlijk niet door de brievenbus en dus zie je heel veel pakketjes die in dozen worden verpakt en daarna worden meegegeven aan de pakketbezorgdienst van PostNL of DHL. Daardoor hebben de pakketbezorgers het extra druk, want dankzij de 24 uur bezorgservice van de meeste webwinkels, moet alles snel worden afgeleverd bij de klanten. Als bezorger heb je dus een flinke druk op je schouders om alles tijdig af te leveren, want mensen verwachten dat de beloftes worden waargemaakt. Als er op een site wordt beloofd dat het pakket morgen in huis is en het komt pas na 2 dagen, dan zal er al snel contact worden opgenomen met de PostNL om te klagen. Daar kun jij als verkopende partij verder weinig aan doen. Je bent afhankelijk van de service van een bezorgbedrijf. Maar jij op jouw beurt bent weer verantwoordelijk voor de conditie waarin het pakket arriveert. Het is dan ook goed om de juiste verzendmaterialen te kopen. Als je verschillende soorten artikelen verkoopt, dan heb je ook verschillende verpakkingsmaterialen nodig zoals kartonnen dozen. Gelukkig kun je bij viv.nl al je verpakkingsmateriaal bestellen. Dankzij viv.nl heb je zelf altijd een voorraad dozen, zodat je alle bestelde artikelen altijd kunt versturen. Het is dan ook goed om te kijken naar de verschillende soorten dozen die je kunt kopen, zodat je per artikel altijd de juiste doos gebruikt Wat je vaak ziet is dat men artikelen verstuurt in veel te grote dozen. Vaak gaat het ook nog om artikelen die zelf al in doos zijn verpakt. Daar komt dan een nog veel grotere doos omheen die vervolgens bij het oud papier belandt. Soms heb je geen andere keuze, maar als je meerdere formaten dozen hebt, dan kun je ieder geval altijd een bijpassende doos selecteren voor het versturen van het desbetreffende artikel. Het is dan ook een goed idee om via de site van viv.nl te kijken wat voor dozen ze hebben en welke geschikt zijn voor het versturen van de artikelen die jij moet verzenden. Deze verzendingsmaterialen kun je dan direct ook via de site van viv.nl bestellen. 

viv.nl is er voor al je benodigde dozen

Wat voor doos je ook nodig hebt, je kunt altijd een beroep doen op het assortiment van viv.nl. Als je bijvoorbeeld artikelen in het assortiment hebt die via briefpost verzonden kunnen worden, dan kun je bij viv.nl ook speciale brievenbusdozen kopen die precies door de brievenbus passen. Daardoor hoef je ze niet mee te geven aan de pakketpost en dat scheelt uiteraard weer in de verzendkosten. 

Kijk voor meer informatie op de website

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden wat betreft verzendmateriaal, dan kun je uiteraard altijd even een kijkje nemen op de website van viv.nl. Hier vind je een overzicht van alle verschillende soorten verzendmaterialen zoals: 

  • Enveloppen
  • Folie 
  • Zakken & tassen
  • Inpakpapier

Door Redactie