Door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren vinden steeds meer momenten van een costumer journey online plaats. Dit heeft dus een grote impact op de marketingstrategie van veel bedrijven. Online marketing wordt steeds belangrijker en daarom zijn er veel bureaus, zoals Mad Pack, die zich hierin hebben gespecialiseerd. Kort gezegd bestaat online marketing uit drie onderdelen, namelijk SEO, SEA en SMM.

Search Engine Optimalisatie

Om te beginnen wil je natuurlijk dat mensen organisch naar je website komen. Hiervoor betaal je niks aan advertenties, maar moet je jouw website wel zo inrichten dat die hoog rangt in de zoekmachines. Om goed te ranken moet je een aantal dingen op orde hebben. Om te beginnen moet de structuur van de website kloppen en gebruiksvriendelijk zijn. Tevens moet je content op de website ook relevant en up-to-date zijn. Ten slotte is het belangrijk dat er andere websites naar jouw site linken. Zo zien de zoekmachines dat je pagina interessant is.

Search Engine Advertising

Wanneer je snel veel leads binnen wilt hebben is het handig om advertising in te schakelen. Door SEA in te zetten betaal je de zoekmachines een bepaald bedrag om hoog te worden getoond op bepaalde keywords. Echter staat er dan wel dat het een ‘Ad’ is en daarom zullen veel mensen er niet op klikken.

Social Media Marketing

Omdat de meeste mensen tegenwoordig 24/7 te bereiken zijn via social media kanalen is het handig voor bedrijven om ook actief te zijn op deze kanalen. Zo kan je snel en gemakkelijk communiceren met je doelgroep en kan je nieuwe klanten aantrekken,

Je kan ervoor kiezen om de online marketing zelf te doen, echter is dit veel tijd en om het goed te doen heb je veel ervaring nodig. Veel bedrijven kunnen het dus beter uitbesteden. Wil je de onlinemarketing van jouw bedrijf uitbesteden? Neem een kijkje op www.madpack.works voor meer informatie. 

Door Redactie