Adverteren

Het is je vast wel opgevallen dat de eerste resultaten in de zoekmachine van Google betaalde advertenties zijn, deze manier van marketing heet Google Ads en wordt tegenwoordig steeds belangrijker voor je als bedrijf. Voorheen zag je duidelijk een verschil tussen de betaalde en niet betaalde resultaten, vandaag de dag is dat verschil minimaal. Wel is het zo dat de betaalde advertenties steeds meer worden getoond, de concurrentie is enorm waardoor de advertenties steeds belangrijker en relevanter worden. In de toekomst zullen steeds meer mensen via een betaalde advertentie op een webshop of website terecht komen.

Google advertentie

Advertentie platform

Op het advertentieplatform van Google kun je om te beginnen gebruik maken van Google Ads, hier worden advertenties getoond in zoekmachines of websites waarmee het bedrijf samenwerkt. Hierbij wordt er wel onderscheid gemaakt tussen tekstuele advertenties binnen de zoekresultaten, of adverteren binnen het Google display netwerk en advertenties van websites van derden. Op basis van de zoektermen worden de advertenties weergegeven, het is dus belangrijk om relevante zoekwoorden te gebruiken om de goede bezoekers te krijgen. Zorg voor een goede landingspagina van je bedrijf zodat de bezoekers snel zullen overgaan tot een aankoop. 

Heeft betaald adverteren ook voordelen?

Het adverteren met Google Ads heeft wel een aantal voordelen, belangrijk zijn natuurlijk de kosten van het adverteren die je helemaal zelf in de hand hebt. Bij een goed opgezette advertentie krijg je altijd relevante bezoekers op je website of webshop, het percentage van bezoekers die op je advertentie klikt is maarliefst 50%. Van alle mensen die op je advertentie hebben geklikt krijg je een uitgebreide rapportage, voordeel is ook dat je verschillende campagnes naast elkaar kunt draaien waarover je de controle helemaal zelf hebt. De specialist van koenbeeren.nl is gecertificeerd Google advertentieprofessional, dit betekent dat hij alle facetten beheerd om te kunnen adverteren van de verschillende Google kanalen.

Door Sjors