vacatures civiele techniek

Het vinden van een uitdagende baan kan erg lastig zijn. Zo moet de baan aansluiten bij je interesses, maar ook zeker een vorm van complexiteit bevatten. Hierdoor blijft het uitdagend en is het elke dag weer leuk om naar het werk te gaan. Een erg ruim vakgebied waar je genoeg uitdaging krijgt, is de civiele techniek. De civiele techniek kan worden onderverdeeld in verschillende vakgebieden. Zo kun je werken binnen de waterbouw, maar ook werken aan de infrastructuur van ons land.

infrastructuur

Nederland is hét land van de waterbouw

Een vakgebied waar wij wereldwijd om bekend staan, is de waterbouw. Zo zou Nederland zonder een goede waterbouw grotendeels onder water staan. Binnen de waterbouw zijn er verschillende onderdelen waar naar gekeken wordt. Zo zijn bijvoorbeeld de dijken binnen Nederland van groot belang. Daarnaast worden er wereldwijd ook veel havens gerealiseerd en zijn er veel Nederlanders die deelnemen aan dit proces. Naast havens behoort ook baggeren tot de waterbouw. Baggeren wordt erg veel uitgevoerd in de Verenigde Arabische Emiraten. 

waterbouw

De wegen van Nederland zijn erg goed

Een ander onderdeel waar wij als Nederlanders in uitblinken, zijn de wegen. Zo zijn de wegen ingericht op een grote veiligheid, maar ook op rijcomfort. Om dit voor elkaar te krijgen, worden er elke dag veel nieuwe wegen aangelegd en vervangen. Hierbij komen er een hoop verschillende onderdelen bij elkaar. Zo dient er een goed en veilig ontwerp te zijn, maar is er daarnaast ook een uitvoerder nodig die alles regelt. Binnen de wegenbouw zijn er vrijwel altijd banen te vinden. Hierbij gaat het zowel om banen waar een hbo-studie voor nodig is, als voor banen waar er geen opleiding vereist is.

Door Sjors