Waar vroeger las- of boutmoeren gebruikt werden voor verbindingen, worden nu blindklinkmoeren gebruikt. Dit gaat natuurlijk niet per definitie op, maar in de basis is dit wel het geval. Met blindklinkmoeren zorg je voor krachtige bevestiging op dunne platen. Ze worden bijvoorbeeld veelal gebruikt in carrosseriebouw, in de meubelindustrie, bij het bouwen van ramen en kozijnen en bij scharnieren. Soms worden ze ook klinknagelmoeren genoemd. Hoe je ze ook noemen wil, bij Bevestigingsexpert vind je ze van hoge kwaliteit.

Diameter en lengtes

Het assortiment is ruim zat om precies te vinden wat jij nodig hebt aan blindklinkmoeren. Dat begint al bij de opties voor de diameter van de moeren. Deze kan tussen de 3 en de 16 millimeter zijn. De mogelijkheden voor lengtes zijn nog uitgebreider. Er zijn maar liefst 52 verschillende lengtes te vinden in de blindklinkmoeren. Een deel van de blindklinkmoeren is verzinkt. Ook het klembereik heeft grote variatie, beginnend bij 0,4 tot 4 millimeter als minimale. Het maximale klembereik is 1,9 tot 3,8 centimeter.

Materialen en koppen

Dan zijn er nog verschillende koppen en AISI mogelijkheden. Evenals het materiaal meerdere opties heeft. Er zijn AISI 304 en AISI 316 blindklinkmoeren. Er zijn cilinderkoppen en verzonken koppen, maar ook nog klein verzonken koppen in de moeren. Het materiaal is aluminium, RVS of staal. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen met je keuze maken voor blindklinkmoeren, kun je op de website van Bevestigingsexpert nog meer informatie vinden. Ook de keuzehulp op de site kan je verder helpen.

Door Sjors