3 goede redenen om een payroll bureau in te schakelen
Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. De administratie en risico’s die bij het werkgeverschap komen kijken, kun je dus eigenlijk missen als kiespijn. Door gebruik te maken van payroll heb je hier geen last meer van. Maar wat is payrolling eigenlijk en wat heb je er precies aan om een payroll bureau in te schakelen? In dit blogartikel lees je wat payrolling is en welke voordelen je dit oplevert.

Wat is payrolling?

Payrolling is een constructie waarbij een payroll bedrijf de juridische werkgever wordt van jouw werknemers. Dit betekent dat het payroll bedrijf verantwoordelijk is voor het uitbetalen van salarissen, het bijhouden van de administratie en de verplichte afdrachten van belastingen en premies. Jij als ondernemer blijft verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de werknemers en het bepalen van de arbeidsvoorwaarden.

Voordelen van payrolling:

1. Tijd besparen op de administratie

Een groot voordeel van een payroll bureau inschakelen is dat je als ondernemer verlost wordt van de administratieve lasten die bij het hebben van personeel komen kijken. Het payroll bedrijf neemt namelijk de administratie en verplichte afdrachten van belastingen en premies van je over. Dit zorgt ervoor dat jij meer tijd en energie kan investeren in andere aspecten van je bedrijf.

2. Flexibiliteit in het aannemen van personeel

Een ander voordeel van payrolling is dat je flexibeler bent in het aannemen van personeel. Je bent namelijk niet gebonden aan langdurige arbeidscontracten. Wanneer je tijdelijk extra krachten nodig hebben voor een project, dan kan je deze snel en makkelijk aannemen via een payroll bedrijf.

3. Minder risico’s

Risico’s horen bij het ondernemen. Maar ziekteverzuim van werknemers of juridische geschillen hoeven hier niet bij te horen. Het inschakelen van een payroll bedrijf zorgt er namelijk voor dat je werknemers bij het payroll bedrijf op de loonlijst staan. Van zaken als ziekteverzuimbegeleiding en juridische geschillen met werknemers heb je dan geen last.

Het onderzoeken waard

Zoals je hebt kunnen lezen brengt payrolling verschillende voordelen met zich mee. Het uitbesteden van administratieve taken, de flexibiliteit in het aannemen van personeel en het verminderen van juridische risico’s en kosten zijn slechts enkele voorbeelden van deze voordelen. Is payrolling ook geschikt voor jouw bedrijf? Met al deze voordelen is het de moeite van het onderzoeken waard! Tijd om nieuwe werknemers aan te nemen? Zo zorg je voor een goed assessment.

Door Redactie