Voor ontzettend veel mensen geldt in de praktijk dat ze er maar weinig kaas van gegeten blijken te hebben om zelf met de hand hun marihuanatoppen te breken en te vermalen. Dat hoeft ook geen enkel probleem te zijn. Dit is nu eenmaal een klus dat er op het eerste zicht eenvoudiger uitziet dan het in werkelijkheid is. Gelukkig hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Je kan er immers in de praktijk probleemloos voor kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende zogenaamde grinders die op de markt zijn terug te vinden. Ben jij ook benieuwd wat je nu precies van zo’n grinder kan verwachten? Dan dien je vooral verder te blijven lezen.

Wat zijn grinders?

Voor grinders geldt dat het handige apparaatjes zijn welke speciaal werden ontworpen voor het in fijne en gelijkmatig geslepen stukjes breken van marihuanatoppen. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat de cannabiskoppen niet zelden behoorlijk groot, maar vooral dicht en plakkerig zijn. Dit zorgt ervoor dat ze goed voorbereid dienen te worden voordat ze gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld een bong of waterpijp of in een joint. In principe zou je er in de praktijk perfect voor kunnen kiezen om deze koppen gewoon te breken met je handen. Dit gezegd hebbende geven ontzettend veel mensen toch vooral de voorkeur aan het gebruik van een grinder.

Welke verschillende uitvoeringen bestaan er?

Nu je weet wat grinders precies zijn is het belangrijk om je ook even kennis te laten maken met de verschillende uitvoeringen die allemaal op de markt zijn terug te vinden. Op het eerste gezicht zou het er dan namelijk wel naar uit kunnen zien dat een grinder altijd over hetzelfde karakter beschikt, in de praktijk is dat beslist niet het geval. Enkele uitvoeringen waar je een keuze uit kan maken zijn:

  1. Tweedelige exemplaren;
  2. Driedelige exemplaren;
  3. Vierdelige exemplaren;

In het merendeel van de gevallen nemen mensen voldoende aan de tweedelige exemplaren. Dit is het gevolg van het feit dat deze eigenlijk perfect doen wat je ervan verwacht. Bovendien is het zo dat ze ook veel eenvoudiger schoon te maken zijn in vergelijking met de meer uitgebreide exemplaren.

Let ook op de verschillende materialen waarin ze verkrijgbaar zijn

De bovenstaande informatie zal je reeds in grote lijnen duidelijk hebben gemaakt welke verschillende soorten grinders er allemaal op de markt aangekocht kunnen worden. Waar we tot dusver nog geen aandacht aan hebben besteed zijn de verschillende soorten materialen waaruit ze vervaardigd kunnen zijn. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen bijvoorbeeld:

  • Houten exemplaren;
  • Metalen exemplaren;
  • Plastic exemplaren;

In principe zou je kunnen kiezen voor eender welke van de hierboven aangehaalde soorten grinders. Kies je voor een exemplaar van hout of plastic? Dan kan je rekenen op een lekker laag prijskaartje. Kies je  voor het aanschaffen van een metalen exemplaar? In dat geval zal je weliswaar wat meer geld moeten betalen, maar daar staat wel tegenover dat je zal kunnen rekenen op een heel wat betere kwaliteit. In ieder geval, denk dus zeker goed na over het soort materiaal waar jouw grinder uit moet zijn vervaardigd. Alleen zo voorkom je een vervelende miskoop.

Door Redactie