Je bent ondernemer en je doet je administratie al een tijdje zelf. Je weet echter niet zeker of je dit wel helemaal goed doet en je denkt ook dat je misschien wel recht hebt op meer aftrekposten. Daarbij vind je het ook geen leuk klusje om te doen en bij het doen van je aangiftes moet je steeds weer uitzoeken hoe het allemaal zat. Misschien is het toch wel goed om een boekhouder in te huren, bijvoorbeeld Str8-forward.nl. Maar wat zijn hier eigenlijk de kosten van?

De prijzen van boekhouders

De ene boekhouder rekent hogere prijzen dan de andere. Toch kunnen de meeste boekhouders een aangifte inkomstenbelasting of BTW-aangifte wel voor honderd tot enkele honderden euro’s voor je doen. Indien ze je het gehele jaar door helpen met het bijhouden van je administratie, ben je vaak duizend tot enkele duizenden euro’s kwijt. Je kunt altijd beginnen met het uitbesteden van het moeilijkste gedeelte van je administratie (bijvoorbeeld je inkomstenbelasting aangifte) en vervolgens eventueel meer uitbesteden aan je boekhouder.

Kost een boekhouder eigenlijk wel geld?

Vaak huren we geen boekhouder in, omdat we hier geen kosten aan kwijt willen zijn. Maar kost een boekhouder eigenlijk wel geld? Een boekhouder bespaart je waarschijnlijk heel wat tijd, aangezien je niet alles meer zelf hoeft uitzoeken. Wat jij in tien uur doet, doet je boekhouder misschien wel in slechts één derde van de tijd. In de uren die jij bespaart, kun je waarschijnlijk de kosten van een boekhouder al terugverdienen.

Daarbij is het ook nog eens zo dat een boekhouder precies weet op welke aftrekposten je recht hebt en hier ook goed gebruik van maakt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen en daardoor verdien je misschien juist wel op het inhuren van een boekhouder!

Door Sjors