Er is al bijna weer een jaar om. Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in je bedrijf. Je hebt enorm veel grote klussen gekregen en het is nog nooit zo goed gegaan. Afgelopen jaar was je nog maar net begonnen, dus je kon de jaarcijfers eenvoudig zelf regelen. Dit jaar heb je er geen tijd voor. Je hebt eigenlijk iemand nodig die jouw boekhouding bij gaat houden. Maar wat voor iemand is dat? Het is een accountant!

Wat doet een accountant?

Een accountant is iemand die de financiën van een organisatie controleert en adviezen geeft. Deze fiscale en financiële adviezen zijn van groot belang voor de organisatie. Een accountant is vaak een externe partij. De accountants worden niet vaak door een bedrijf aangenomen. Zij worden vaak ingehuurd. Simpel gezegd is een accountant iemand die er voor zorgt dat de jaarcijfers van een organisatie kloppen. Dit wordt gedaan door een accountantsverklaring af te geven. Een accountant is een beschermd beroep. Je mag je alleen een accountant noemen als je staat ingeschreven in het register van de beroepsorganisatie. In Nederland is dat het NBA (Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants). Om in dit register te komen moet je aan een aantal vereisten voldoen. Er zijn vier soorten accountants:

  • Interne accountant

Werkt op de accountantsafdeling van een organisatie

  • Openbare accountant

Werkt bij een accountantskantoor

  • Overheidsaccountant

Werkt voor de overheid op de accountantsafdeling of als belastingcontroleur

  • Accountant in business

Heeft naast het zijn van een accountant, ook nog een andere functie in het bedrijf

Accountant zoeken

Ben je op zoek naar een accountant voor je bedrijf? Dan ben je bij de Zwolse Adviesgroep aan het juiste adres! Het maakt niet uit waar in Nederland je zit. Er is zowel een account Amsterdam als een accountant Zwolle bij het bedrijf te vinden. 

Door Redactie