Wat als een alimentatiegerechtige alimentatiefraude pleegt?

 

Wanneer iemand die alimentatieplicht heeft en bewust is van de omstandigheden en tegelijkertijd minder alimentatie behoort te ontvangen. En als het niet doorgeeft aan de alimentatieplichtige, dan is dit gewoon alimentatiefraude. Zo zal de alimentatieplichtige meer alimentatie betalen wanneer deze omstandigheden wel bekend zouden zijn en aan de rechter een verzoek tot aanpassing van het alimentatiebedrag zou worden gedaan.

 22

Natuurlijk zal diegene die uit is op alimentatiefraude en vooral deze omstandigheden geheim wilt houden. Bij verdenking van alimentatiefraude, zal dit namelijk zeer sterk te komen staan op het gebied van gezinssamenstelling of inkomen betreft die wel geregistreerd is.

 

Bewijs alimentatiefraude met een recherchebureau

 

Als je alimentatiefraude wilt bewijzen, dan kunt u een gespecialiseerd recherchebureau inschakelen. Indien er voldoende bewijs verzameld is om fraude aan te tonen, kunt u dit voorleggen aan de ex-partner met de mededeling dat u op de hoogte bent van de nieuwe situatie.

Zo kan de alimentatiegerechtigde ervoor zorgen dat de alimentatie aangepast wordt en anders kan de alimentatieplichtige dit verzoek alsnog zelf met inschakeling van een advocaat bij de rechter doen. Bewijs daarom vandaag alimentatiefraude met de hulp van Voest.

Door Sjors