Academy

Weet je niet waarom HR belangrijk is voor je organisatie? Of vraag je jezelf af wat een HR-afdeling precies voor je organisatie kan betekenen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je voordelen van een HR-afdeling of een specialist op het gebied van HR binnen jouw organisatie.

HR

Beter en meer tevreden personeel

Ten eerste zorgt een HR-medewerker ervoor dat de wervingsprocessen beter worden. Zo worden er niet alleen betere medewerkers aangenomen, maar ook medewerkers die beter bij het bedrijf passen. Want een medewerker aannemen is één, maar deze tevreden houden is vaak net zo moeilijk. Een medewerker moet het natuurlijk naar z’n zin hebben om de volle potentie uit zichzelf te kunnen halen. Een HR-medewerker kan ook bij het huidige personeel achterhalen of ze tevreden zijn met hun werk bij je bedrijf. Zo kun je indien nodig aanpassingen doen om je medewerkers tevreden te houden.

Academy

Werkomstandigheden verbeteren

Een HR-medewerker kan je helpen met het verbeteren van de werkomstandigheden. Zo kunnen ze je helpen met het voldoen aan de Arbowet en zorgen ze dat de algemene werkomstandigheden goed zijn. Denk bij een kantoor bijvoorbeeld aan het regelen van een goede werkplek met bureaustoelen die niet voor lichaamsklachten zorgen. Daarnaast kan een HR-medewerker ervoor zorgen dat medewerkers in hun behoeften naar goede training worden voorzien. Je wilt ervoor zorgen dat medewerkers kunnen leren wat nodig is. Zo blijven ze tevreden en kunnen ze bovendien beter werk afleveren. Werknemers moeten namelijk constant bij blijven leren en hierin kunnen voorzien als werkgever kan soms lastig zijn.

Door Sjors