front service led videowall

Als u een videowall wilt gaan aanschaffen dan is het erg belangrijk om goed aan te geven waar het scherm komt te hangen en hoe het bevestigd gaat worden.

Er zijn namelijk 2 type led schermen. Het led scherm met service aan de voorkant en led schermen met de mogelijkheid tot alleen service aan de achterkant.

Als u dus een Videowall aan de gevel wilt gaan hangen dan moet u dus een Led scherm kopen die service mogelijkheden heeft aan de voorkant omdat u er aan de achterkant niet bij kan.

Een standaard videowall  heeft namelijk alleen mogelijkheden voor service aan de achterkant. Dit komt omdat het LED kabinet een stalen of aluminium kast is met een deur aan de achterkant en de LED modules zitten aan de voorkant van de kast geschroefd. U kan er dan dus van voren niet bij.

Mocht dit wel de noodzaak hebben dan zijn er 3 opties om dit te realiseren.

  1. Als het LED scherm niet te groot is kan het kabinet zo gemaakt worden dat er een scharnier aan de bovenkant zit en het kabinet dus kan openklappen. Zo kunnen de led modules wel met schroeven op het kabinet gemonteerd worden maar kunnen we toch in het kabinet komen mocht er iets mis zijn met de voedingen of ontvangstkaarten.
  2. De Led modules krijgen een speciaal bevestigingssysteem aan de achterkant van de LED modules. Er zit dan een klein gat tussen de led’s waar een inbussleutel in kan worden gestoken. Als we deze omdraaien dan schijven er een aantal pinnen naar binnen waardoor  de led module los komt en we in het kabinet kunnen komen
  3. De led modules worden met magneten aan de voorkant op het kabinet bevestigd. Deze variant is echter alleen mogelijk bij indoor led schermen. Bij outdoor led schermen is dit niet mogelijk omdat deze constructie niet tegen veel kracht van buiten kan. Dus bijvoorbeeld harde wind of regen zullen er voor zorgen dat de led modules los komen.

Het spreekt voor zich dat een led scherm dat service aan de voorkant nodig heeft duurder is dan een standaard LED scherm omdat er aanpassingen aan het cabinet vereist zijn. Bedenk dit dus goed van te voren als u een videowall gaat aanschaffen.

Door Sjors