We geven je hieronder een aantal handige tips om je Linkedin profiel perfect te maken.

Wees actief
Een belangrijke functie van LinkedIn is de mogelijkheid om berichten te publiceren. Niet iedereen gebruikt deze mogelijkheid op Linkedin. Naarmate deze functie steeds populairder wordt, kan het echt helpen om opgemerkt te worden als een proactieve LinkedIn-gebruiker.

Het is nog steeds belangrijk om deel te nemen en actief te zijn in groepen. Niet alleen zal dit er goed uitzien voor potentiële werkgevers of klanten die naar je op zoek zijn, maar het zal ook betekenen dat je profiel 5 keer meer kans krijgt om te worden bekeken.

De truc zit in het detail
Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel volledig up-to-date is met zoveel mogelijk informatie. Je profiel heeft bijvoorbeeld 15 keer meer kans om te worden bekeken door de branche waarin je werkt toe te voegen en 10 keer meer kans om te worden bekeken als je je opleiding toevoegt. Een samenvatting van 40 woorden of meer maakt het waarschijnlijker dat je opduikt in een toekomstige werkgeverszoekactie! 

<h2>Wees visueel</h2>
Laat je profiel opvallen door media toe te voegen (video’s, dia’s enz.). Zelfs als je alleen een profielfoto toevoegt, kan dit 14 keer meer profielweergave opleveren dan zonder! Bekijk ook eens de LinkedIn Sales Navigator.

Linkedin groups
Het is nog steeds belangrijk om deel te nemen en actief te zijn in Linkedin groepen. Niet alleen zal dit er goed uitzien voor potentiële werkgevers of klanten die naar je op zoek zijn, maar zal het betekenen dat je profiel 5 keer meer kans heeft om te worden bekeken.

Vrijwilligerswerk
Gebrek aan formele ervaring? Maak je geen zorgen! 42% van de door LinkedIn ondervraagde managers zei dat ze de ervaring van vrijwilligers beschouwen als gelijkwaardig aan formele werkervaring.

Voor werkzoekenden
Gebrek aan werkervaring? Wanhoop niet! 42% van de door LinkedIn ondervraagde managers zei dat ze de ervaring van vrijwilligers beschouwen als gelijkwaardig aan formele werkervaring. Het is belangrijk om te laten zien welke vaardigheden je hebt, Linkedin leden die vaardigheden toevoegen, krijgen ongeveer 13 keer meer profielweergaven. Wist je dat je nu je vaardigheden kunt ordenen?

Door Sjors