U hoeft ons niet te vertellen dat de wielen een van de belangrijkste onderdelen van uw auto zijn. Passen deze velgen op mijn auto? Zijn het bmw 1 serie velgen ? Zijn het bmw 3 serie velgen?
Voor wie een set velgen heeft waarvan u denkt dat deze bij uw rit passen of als u nieuwe wilt kopen, moet u enkele eenvoudige tests en controles doen om te zien of u ze veilig op uw auto kunt gebruiken voordat je een hoop geld uitgeeft. zorg ervoor dat u elk van de vier banden test.

Wielmarkeringen identificeren

Sommige mensen houden niet van het uiterlijk van hun wielen, dus willen ze het veranderen. Dit is waar de verschillende velgen binnenkomen met als voorbeeld de bmw serie 1 velgen. Het probleem is; je weet niet welke maat, welke vorm, welke velg je moet hebben. Soms heb je zelfs iemand die je velgen voor je auto geeft. U moet weten of de velgen die u wilt kopen of de velgen die iemand u heeft gegeven op uw auto passen. Er zijn basisprincipes van wat u moet doen om te zien of een set velgen / banden passen. Als dat lukt, ben je waarschijnlijk klaar om te gaan!

Tests en controles

Het gemakkelijkste is om de band eraf te halen en de velg erop te zetten en te kijken of hij past.

Je moet rekening houden met de boutgaten (hoeveel hij heeft). Zorg ervoor dat er genoeg ruimte aan de achterkant van het wiel is om te kunnen draaien. Zorg ervoor dat de velgdiameter gelijk is aan of groter is dan de originele velg. Het is erg belangrijk om de speling te controleren zodra de auto op de grond staat.

Als alle speling in orde is en niets lijkt te raken, maak een ritje met de auto, draai het stuur helemaal naar links terwijl je langzaam rijdt, helemaal naar rechts en kijk of je iets hoort wrijven. Ga ook over een paar hobbels.

Door Redactie