Wilt u een rolcontainer huren, omdat u uw afval niet ergens anders kan deponeren? Dan kan dat gemakkelijk. Volgens de gemeente in uw stad zijn er sommige regels die er aan toedoen bij een rolcontainer huren. U herkent ze wel de groene bakken.

Hoe werkt het precies?  
Je zal eerst een vergunning moeten regelen bij de gemeente. Uw gemeente zorgt er namelijk voor dat uw afval wordt opgehaald. Een bedrijf haalt uw afval op en brengt dit naar de stort. Het is namelijk van belang dat u dit goed sorteert. Door uw kleine bijdrage zorgt u voor een grote bijdrage aan het milieu. Je kunt rolcontainers ook kopen als je deze denkt vaker nodig te hebben. Bedrijven hebben dit vaak nodig omdat ze veel afval produceren. Ze scheiden ook hun afval, want ze mogen maar een aantal vervuiling maken per jaar. Mensen denken er niet bij na. Want als ze het afval niet scheiden dan gaan ze helemaal dood in de toekomst. Het is van belang om te scheiden. Glas en plastic horen niet bij elkaar en lijken niet op elkaar. Als je kiest voor het scheiden van afval, dan zal je een goede daad verrichten voor het milieu. Het is ook helemaal niet veel werk.

Scheiden van afval
Wist u dat afval scheiden mee helpt aan het milieu. Afval scheiden zorgt ervoor dat alles in het juiste valt. Scheidt u dit afval niet, dan komen er allerlei gevaarlijke stoffen vrij in de lucht die u en uw kinderen weer inhaleert. Afval scheiden is dus van belang bij rolcontainers

Enkele tips
Ten eerste heeft u verschillende afvalzakken nodig. Het belangrijkste wat u scheidt is plastic, tuinafval en groente en fruit. Wees je ervan bewust dat als u afval gaat scheiden dat u zeker weet dat u het goed scheidt.

Door Redactie