Een van de trends die het online marketingbureau RealGen heeft opgemerkt in de afgelopen jaren, is het feit dat steeds meer bedrijven zich op de digitale wereld richten. Waar men voorheen reclame maakte via een radio-, krant- of televisieadvertentie, kiest men tegenwoordig vaker voor online marketing. Online marketing komt in verschillende vormen voor. U kunt bijvoorbeeld nog steeds op websites van andere grote partijen adverteren, maar u kunt ook voor hogere posities van uw website in de zoekresultaten zorgen. Uit verschillende onderzoeken komt naar voren, dat mensen die zoekmachines gebruiken voornamelijk op de eerste vijf tot tien resultaten letten. Wanneer u verder naar beneden staat met uw website, zullen veel mensen uw website niet zien.

RealGen

Meer bezoekers met hulp van RealGen

Er zijn twee manieren waarop u deze potentiële klanten naar uw website zou kunnen trekken. Zo kunt u er allereerst voor kiezen om gebruik te maken van SEA, wat staat voor search engine advertizing. Het idee achter SEA is dat u advertentieruimte binnen Google koopt, op de zoekwoorden die het beste bij uw website passen. Het is afhankelijk van de concurrentie op een bepaald zoekwoord, wat de kosten voor deze vorm van marketing zijn.

Een alternatief voor SEA is SEO, wat staat voor search engine optimization. Waar SEA vooral interessant is voor de korte termijn, richt RealGen zich met SEO juist op de langere termijn. Met SEO kunt u de posities van uw website in de zoekresultaten structureel verbeteren. Dit doet u bijvoorbeeld door regelmatig content aan uw website toe te voegen.

Door Sjors