Drone

Heb jij al eens overwogen om een drone piloot in te schakelen? In de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden van drones steeds verder toegenomen. Zo is het onder meer mogelijk om haarscherpe beelden te maken vanuit de lucht. Dit kan interessant zijn wanneer je een bruiloft hebt, wanneer je overzichtsfoto’s van je woning wilt laten maken, enzovoorts. Ook bij de opname van films worden regelmatig drones ingezet om prachtige plaatjes te kunnen schieten. In Nederland vind je verschillende partijen, die je hierbij kunnen helpen. Een voorbeeld van zo’n organisatie is Dronepoint Nederland. Dit bedrijf zit gevestigd in Arnhem en helpt jaarlijks tientallen klanten bij het maken van mooie beelden.

Drone piloot

Redenen om voor een drone piloot te kiezen

Er zijn twee belangrijke redenen, om voor de hulp van een professionele drone piloot te kiezen. Allereerst heeft een dergelijke piloot veel meer ervaring in de bediening van een drone. Hoewel dit vaak erg makkelijk lijkt, blijkt dit in de praktijk nog een hele uitdaging te zijn. Om een crash van de drone of bewogen foto’s te voorkomen, kan de hulp van een professional wenselijk zijn. Daarbij is de investering in een eigen drone met goede camera vaak dermate groot, dat dit niet de moeite waard is voor het aantal beelden wat je verwacht te maken met de drone.

Dronepoint Nederland

Kosten voor dronefotografie en video’s met drones

Het verschilt per organisatie, wat de exacte kosten zijn voor het laten maken van luchtbeelden. Hierbij speelt ook de afstand tot een organisatie een rol. Je betaalt immers voor iedere extra kilometer die een dronebestuurder moet maken om op de plek van bestemming aan te komen. Dronepoint Nederland rekent een bedrag van 135 euro voor dronefotografie, waarbij de reiskosten tot 100 kilometer vanuit Arnhem inbegrepen zitten. Voor dronevideo’s wordt een bedrag van 295 euro gerekend, met dezelfde voorwaarde op het gebied van reiskosten.

Door Sjors