e-learning

Het doen van een cursus via internet is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, internet is het communicatiemiddel om informatie over te brengen naar kleine en grote groepen cursisten en medewerkers. Een goed e-learning programma is opgedeeld in twee delen, het design van software en de leerstof. Bij de inhoud kun je denken aan de manier van inloggen, hoe is de cursus opgebouwd en is deze eenvoudig te volgen voor de cursisten? Het design is het uiterlijk wat in veel gevallen herkenbaar moet zijn.

Kennis opfrissen

Zorg voor een goed werkende cursus

Een cursus zonder goed werkend cursusmateriaal is in principe niets waard om ervan te kunnen leren. Zorg voor programma’s en modules die goed werken, eventueel met aparte modules die voor bepaalde groepen te downloaden zijn. Niet iedereen heeft misschien dezelfde e-learning nodig, het is dan overbodig om iedereen dezelfde content voor te schotelen. Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden voor cursisten om eenvoudig en snel de stof te leren die zij nodig hebben.

Medewerkers

Maak de cursus herkenbaar voor de cursisten

De indeling van een e -learning cursus is ook van groot belang, met een goed design hebben de leerlingen snel overzicht hoe alles werkt. Staat alles door elkaar heen, of is het rommelig wordt het moeilijk voor de cursisten om de goede stof te leren. Doe er geen afbeeldingen bij omdat het leuk staat, maar alleen als ze daadwerkelijk iets toevoegen voor de cursus. Probeer een rustig beeld te verkrijgen, een verkeerde kleurkeuze voor de cursus die erg druk is zal niet fijn zijn om mee te werken.

Door Sjors